Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İslam Memiş 'Boşuna hayal kurmayın' dedi: Rekor geliyor diyerek tarih verdi

İslam Memiş 'Boşuna hayal kurmayın' dedi: Rekor geliyor diyerek tarih verdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında beklediği ekonomik süreçlere değindi. Altın borcu olanları uyardı, yatırım tavsiyelerinde bulundu.

Kaydet
a- | +A

Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanma devam ederken, elinde altın ve gümüş olanlar ayrı merak içinde. Elinde TL ve döviz bulunduranlar da altın ve gümüş alalım mı diye merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024'te beklediği ekonomik süreçleri anlattı, altın borcu olanları uyardı.

İslam Memiş, altında rekor seviyenin geleceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Borsa İstanbul 100 endeksinde satışlar devam ediyor. 8448 puanda. 0.75'lik değer kaybı var. Borsada beklemeyi tercih ediyorum her videomda söylediğim gibi. İki hafta daha bekliyorum. Ayın 15'inde 3 hisse senedi belirleyerek gireceğim borsaya. Daha önceden de yapmıştık. 4400 puandan girip 6000 puandan çıkış yapmıştık. 7500 puan altından giriş yapacağız yine, 15 bin puana kadar bekleyeceğiz. 2024'ün yarısına kadar bekleyeceğiz.

MANİPÜLASYON PİYASASI

Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Hedef 28 lira seviyesi. Şu anda 27.50'de. Yıl sonunda 29.70'i bekliyorum. 2024 yılında 45 liraya kadar bu yükselişler devam edecek. Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ve düşünmüyoruz. Euro dolar paritesi malum, teknik olarak öngördüğüm 1.0650'nin aşağısı da test edildi.

İslam Memiş 'Boşuna hayal kurmayın' dedi: Rekor geliyor diyerek tarih verdi
Başlık Resmiİslam Memiş 'Boşuna hayal kurmayın' dedi: Rekor geliyor diyerek tarih verdi

Cılız bir hareket var ama tam kapsayıcı değil. Manipülasyon piyasası, baskılanma iki hafta daha devam edecek. 1.07'nin altındaki her rakam da euro'ya geçiş için muhteşem fırsatlar. 1 milyon dolarım olsa, parite ile euro'ya takas yaparak pozisyonumu alırdım. Elimde TL var, altın-gümüş sevmiyorum, borsaya girmiyorum diyenlere de diyorum ki o zaman euro ucuz kalıyor.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE GELİYOR

Neden faizleri merkez bankaları artırıyor. Enflasyonu düşürmek için. Enflasyon düşüyor mu? Hayır. O zaman ne oluyor? Düşürmeyecekler ki, düşmeyecek. Öyle zannet diye. Senin sattığın altını, gümüşü kim alacak. Onlar alacak. Kasım ayında merkez bankalarının altın stoklarındaki miktarı hep beraber göreceğiz. Merkez bankalarının en fazla altın alımı yaptığı yıl oldu. Şimdi 1825 dolara çekti. Stoklar yine artırılacak. Büyük bir ekonomik kriz ve jeopolik riskin hazırlığı yapılıyor. Büyük tufan geliyor diye uyardım. Elindeki varlıklara sahip çıkacaksın. Elinde altın ve gümüş bulunduranlar varlıklarına sahip çıkmalı. Üstüne ilave yapabiliyorsanız ilave yaparak süreci devam ettirmek çok mantıklı bir kara olacaktır. Bir anda fişi çekecekler ve hiç beklemediğiniz bir dünya piyasasına uyanacaksınız."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME
Altında sürpriz ralli, borsada kayıp! Gram altın seçimden bu yana en büyük kazancı sağladı
HABER

Altında sürpriz ralli, borsada kayıp! Gram altın seçimden bu yana en büyük kazancı sağladı

Son Dakika! Gram altında tüm zamanların rekoru: Orta Doğu
HABER

Son Dakika! Gram altında tüm zamanların rekoru: Orta Doğu'daki ateş çemberi altın fiyatlarını uçurdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.