Araç sahiplerine önemli uyarı! İstanbul'da QR kodlu dolandırıcılık: İBB ve İSPARK logolu etiketlere karşı dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Araç sahiplerine önemli uyarı! İstanbul'da QR kodlu dolandırıcılık: İBB ve İSPARK logolu etiketlere karşı dikkat

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da araç sahiplerine önemli uyarı geldi. İSPARK, park halindeki otomobillere yapıştırılan İBB ve İspark logolu 'QR' koduna karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Dolandırıcılardan akıl almaz yöntemleri bitmek bilmiyor. İstanbul'da bu kez park halindeki araçlara İBB ve İSPARK logolu etiket yapıştıran dolandırıcılar, vatandaşları dolandırmaya kalkıştı. İSPARK'tan konuyla ilgili uyarı geldi. 

İSPRAK'TAN ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Araç sahiplerini borcu olduğu ve 24 saat içinde ödenmesi gerektiği belirtilen etiketlere karşı İSPARK, böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti. Dolandırıcılık girişimine karşı suç duyurusu başlatan İSPARK, İstanbulluları bu tarz yeni dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

QR KOD İLE ÖDEME YÖNTEMİ YOK

İSPARK'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli İstanbullular,

Araçların üzerine şirketimizin logosuyla birlikte QR kod koyarak dolandırıcılık girişimi ile karşılaşılmıştır. Şirketimiz tarafından başvuru yapılarak Sulh Ceza Hakimliği'nden ilgili siteye erişimin engellenmesi kararı aldırılmış ve failler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

QR kod ile borç ödeme şeklinde bir uygulamamız olmadığını bildirir, dolandırıcıların muhtemel yeni girişimlerine karşı İstanbulluları uyarırız."

https://twitter.com/ispark/status/1715468417426227665

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...