Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Asgari ücret pazarlığında nefesler tutuldu! Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda

Asgari ücret pazarlığında nefesler tutuldu! Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda

Asgari ücret pazarlığında gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak ikinci toplantıda. Yarın toplanacak tespit komisyonu toplantısında işçi tarafının taleplerini masaya getirmesi bekleniyor. İşte masadaki son rakam...

Kaydet
a- | +A

Milyonlarca işçinin beklediği asgari ücrette ara zam için ikinci toplantı yarın saat 10.00’da yapılacak. Sürecin tüm hızıyla devam ettiği ikinci görüşmeye Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak.

İşçi ve işveren tarafının temsilcileri de toplantıda olacak.

İŞÇİ KESİMİ TALEPLERİNİ İLETECEK

İlk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor.
Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecek.
İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da ele alınacak.

ASGARİ ÜCRETİN BAYRAMDAN ÖNCE BELLİ OLMASI BEKLENİYOR

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor. 5 üye hükümeti, 5 üye işçi tarafını 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor.
8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor.

500 DOLAR FORMÜLÜ RAFA KALKTI

Hükümet asgari ücrette alt sınırı 500 dolar olarak belirlemişti. Ancak kurdaki yükseliş sonrası bu vaat rafa kalktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde "Dolar yerinde durmuyor. Biz TL konuşmak durumundayız" diyerek 500 dolar formülüne kapıyı kapatmıştı.

İŞVEREN VE İŞÇİ KESİMİ ARASINDA 2 BİN TL'LİK FARK VAR

İşveren ve işçi kesiminin asgari ücret hesaplamasında 2 bin TL'lik bir fark bulunuyor. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir" demişti. TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ilk 5 ay için yüzde 15.26 seviyesinde gerçekleşti. Yüzde 15'lik zamma göre yeni asgari ücret 9 bin 775 lira oluyor. Haziran ayı enflasyonunun da eklenmesiyle bu rakamın 10 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor. İşçi kesiminin önceliği ise 12 bin lira düzeyleri.

BAKMADAN GEÇME
Asgari ücret zam oranını yükseltecek en önemli faktör! Ünlü ekonomist Tarkan Zengin tahminini açıkladı
HABER

Asgari ücret zam oranını yükseltecek en önemli faktör! Ünlü ekonomist Tarkan Zengin tahminini açıkladı

Ne altın ne dolar İslam Memiş, tahminiyle şaşırttı! Rakam verdi, asgari beklentisini açıkladı
HABER

Ne altın ne dolar İslam Memiş, tahminiyle şaşırttı! Rakam verdi, asgari beklentisini açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.