Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?

Ekonomi Haberleri

AK Parti Grup Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı müjdesini verdi. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar “Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?” gibi soruları araştırmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon oranını önümüzdeki günlerde duyuracak. Peki, Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?

Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak sorusu vatandaşın gündeminde yer alıyor. 6 aylık enflasyon rakamları yapılacak ara zamda önemli bir unsur olurken 3 Nisan Pazartesi günü mart ayı enflasyon oranı açıklanacak. Ekonomistlerin hazırladığı Mart ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'ne göre enflasyon oranı yüzde 2,85 artış yönünde gerçekleştirdi. Peki, Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?

Asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak 2023? Asgari ücrete ara zam ne kadar yapılacak?

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK 2023? GÖZLER MART AYI ENFLASYONUNDA

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı üzerinde de doğrudan etki edecek. Emekli maaşı zammı ile en düşük aylık 7.500 TL’ye yükselirken yüzde 36'nın üzerinde artış yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon oranı 3 Nisan Pazartesi günü belli olacak. Mart ayı enflasyonu asgari ücrette kritik bir rol oynayacak.

Ekonomistler ise Mart ayı enflasyonunu hesapladı. Uzmanların yaptı TÜFE tahminine göre yüzde 2,85 artış olacağı yönünde.

ForeksHaber'in 18 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, TÜFE'de Mart ayı ortalama tahmin yüzde 2,85artış olurken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 51,31, ortalama yüzde 51,23 artışa işaret etti. TÜFE'de aylık en yüksek ve en düşük artış beklentileri sırasıyla yüzde 3,65 ve yüzde 1,93 şeklinde oluşurken, yıllık tahminler aynı sıralama ile yüzde 52,51 ve yüzde 49,98 oldu.

Şubat ayında açıklanan TÜFE’ye göre yıllık enflasyon yüzde 55,18 seviyesinde gerçekleşmişti. Durum böyle olunca SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 3 aylık zam oranı 13,14, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 14,14 olacak.

ASGARİ ÜCRETTE 10 BİN LİRA ÜSTÜ BEKLENTİSİ

Asgari ücret Ocak ayında net olarak 8.506 TL olarak açıklanmıştı. Uzmanların hesapladığı 3 aylık enflasyon tahminine göre asgari ücret de 9.623 TL olarak hesaplandı. Fakat ekonomistlerin ortak görüşü Temmuz ayında yapılacak zam ile yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerine yükselmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...