Avrupa Merkez Bankası, üst üste dördüncü kez faizi sabit bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Avrupa Merkez Bankası, üst üste dördüncü kez faizi sabit bıraktı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. ECB, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit bıraktı. Banka böylece üst üste dördüncü kez faizi sabit bıraktı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Üst üste dördüncü kez "pas" diyen banka faizi bir kez daha sabit bıraktı. 

GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Banka mevduat faizini yüzde 4 seviyesinde tuttu. Gecelik borç verme oranı yüzde 4,75; politika faizi ise yüzde 4,5 seviyesinde tutuldu.

ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ KEZ SABİT KALDI 

Bu kararla beraber ECB 4 toplantı üst üste faizi sabit bıraktı. Banka Temmuz 2022-Eylül 2023 arasında 10 toplantıda toplamda 450 baz puanlık faiz artırımına gitmişti.

ENFLASYON TAHMİNİ DÜŞTÜ 

Kararla birlikte ekonomik tahminler de yayımlandı. Buna göre ECB 2024 enflasyon tahminini yüzde 2,3'e indirdi. Önceki tahmin yüzde 2,7 olarak belirlenmişti. Banka ekonomistleri enflasyonda hedefe 2025'te ulaşılacağını öngördü. Daha önce 2025 hedefi yüzde 2,1 olmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...