Avrupa'nın en büyüğünden Türk Lirası hamlesi: TL'ye geçiş için ilk adımı attı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Avrupa'nın en büyüğünden Türk Lirası hamlesi: TL'ye geçiş için ilk adımı attı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk Lirası uluslararası yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor. Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, TL için harekete geçti. TL'nin yükselişe geçeceğini belirten Amundi, ilk adımı attı.

Ekonomi ikliminde yaşanan olumlu değişimin ardından Türk Lirası uluslararası yatırım bankalarını cezbetmeye başladı. Yatırım bankalarından Türk Lirası için gelen  "Carry trade" yani yüksek kâr potansiyeli açıklamalarının ardından Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisinden TL için ilk adım geldi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ TL İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, Türkiye'de seçimlerden sonra yaşanan ekonomik dönüşümün etkisiyle Türk lirasına (TL) yönelmeye başladı. Paris merkezli 2 trilyon dolar değerinde varlık yöneten Amundi, TL'nin çok daha fazla değer kaybedeceğine yönelik görüşünden vazgeçtiğini duyurdu. Amundi, portföyündeki TL miktarını artırmaya başlayarak ilk adımı attı.

MERKEZ BANKASI'NIN SON HAMLESİ ETKİLİ OLDU

Reuters'te yer alan habere göre Amundi'nin gelişmekte olan piyasalar sabit gelir birimi eş başkanı Sergei Strigo yaptığı açıklamada, "Birkaç hafta önce az miktarda TL'yi portföye dahil etmeye başladık" dedi.

Strigo, Merkez Bankası politika faizinde piyasaların beklentisinin üstünde artışa giderek 500 baz puanla yüzde 40'a çıkartmasının "çok olumlu" olduğunu ve bunun enflasyonla mücadelede ciddiyetin göstergesi olduğunu belirtti. Strigo, "Henüz (portföyümüzdeki) dağılımda TL'nin payını (belirgin) artırmaya hazır değiliz fakat kesinlikle bunu değerlendireceğiz" dedi.

ERDOĞAN: TL'NİN DEĞER KAYBETTİĞİ SÜREÇ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada Türk Lirası'nda değer kazancının artacağını söylemişti. Uygulanan dezenflasyon programının Türk Lirası'nda reel olarak değerlenmeye sebep olabileceğini belirten Erdoğan, “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Goldman Sachs ve JP Morgan, müşterilerine Türk Lirası için "Ciddi bir reel değer kazancına izin veriyor” diyerek "Carry trade" yani yüksek kâr potansiyeli taşıdığı konusunda tavsiyede bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...