Türk Lirası cazibesini artırdı, JP Morgan'dan TL için "Carry Trade" çağrısı geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg,
- Güncelleme:
Türk Lirası cazibesini artırdı, JP Morgan'dan TL için "Carry Trade" çağrısı geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg,

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, yatırımcılara "Carry trade" yani yüksek kâr getireceğini söyleyerek Türk Lirası tavsiyesinde bulunmasının ardından JP Morgan da yatırımcılara TL çağırısında bulundu.

Ekonomi ikliminde yaşanan olumlu değişimin ardından Türk Lirası uluslararası yatırım bankalarını cezbetmeye başladı. ABD'nin önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın arıdından JP Morgan da müşterilerine Türk Lirası tavsiyesi geldi.

TÜRK LİRASI REEL DEĞER KAZANÇ SAĞLAYACAK

JP Morgan, Türk Lirası'nın şu anda adil değerinden büyük ölçüde düşük olduğunu düşünüyor. Aralarında Anezka Christovova’nın da olduğu bankanın stratejistlerine göre Lira, "Carry trade" yani yüksek kâr potansiyeli taşıyor. JP Morgan'dan yayımlanan notta “Modelimiz liranın anlamlı ölçüde ucuz olduğunu (adil değerden yaklaşık yüzde 30-yüzde 35 ucuz) gösteriyor. Bu ciddi bir reel değer kazancına izin veriyor” ifadelerine yer veriyor.

Banka analistleri enflasyonun yaklaşık yüzde 40 lira reel değer kazancına yol açmasının beklendiğini belirterek bunun yıllık yüzde 20’lik lira spot değer kaybıyla tutarlı olacağını, bunun da yüzde 20 carry getirisini ima ettiğini vurguladı.

Stratejistler lira cinsi devlet tahvillerinin de adil değere yaklaştığına dikkat çekerek, yakında tahvillerde de fırsat görebileceklerini belirtti. JP Morgan outright işlemlerde altı aylık Dolar/TL forwardları için kısa pozisyon aldığını da duyurdu. 

Banka Ekim ayında yayımladığı notta "TL'de ağırlık artırıyoruz" mesajı vermişti.

ERDOĞAN: TL'NİN DEĞER KAYBETTİĞİ SÜREÇ SONA ERDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada Türk Lirası'nda değer kazancının artacağını söylemişti. Uygulanan dezenflasyon programının Türk Lirası'nda reel olarak değerlenmeye sebep olabileceğini belirten Erdoğan, “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...