Döviz baskısı azaldı, Türk Lirası oyuna geri döndü! Goldman Sachs'tan yatırımcılara yüksek kâr tavsiyesi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Döviz baskısı azaldı, Türk Lirası oyuna geri döndü! Goldman Sachs'tan yatırımcılara yüksek kâr tavsiyesi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Anadolu Ajansı

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, yatırımcılara "Carry trade" yani yüksek kâr getireceğini söyleyerek Türk Lirası tavsiyesinde bulundu. Goldman Sachs, "Türk Lirası oyuna geri döndü" dedi.

Ekonomi ikliminde yaşanan olumlu değişimin ardından Türk Lirası uluslararası yatırım bankalarını cezbetmeye başladı. ABD'nin önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs'a yatırımcılarına gönderdiği notta Türk Lirası'nı önerdi. TL'nin oyuna geri döndüğünü vurgulayan Goldman, "Carry trade" yani yüksek kâr vaadettiğini söyledi.

TÜRK LİRASI OYUNA GERİ DÖNDÜ

Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk Lirası) oyuna geri döndü" başlıklı gelişen piyasalar raporunu gönderdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Goldman, Türkiye'nin politika faizindeki hızlı normalleşme Türk Lirasında (TL) kazancın geri döndüğüne işaret etti.

HETERODOKS POLİTİKADAN DÖNÜŞ İLGİLİYİ ARTIRDI

Dengesizliklerin arttığı ve yatırımcı ilgisinin azaldığı Heterodoks politikalarla geçen uzun bir dönemin ardından Türkiye'nin faizde normalleşmeye doğru hızlanan patikasının, politika faizini yüzde 30'a çıkaran bir diğer büyük artışla devam ettiği kaydedilen raporda, "Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmesinde, parasal sıkılaştırmanın daha da güçlendirileceği belirtilirken, yerli piyasa katılımcılarının kur korumalı mevduatlardan TL mevduatlara geçişinin teşvik edileceğine odaklanıldı." denildi.

Raporda, Türkiye'nin politika faizindeki hızlı normalleşmenin TL'de kazancın geri döndüğüne işaret ettiği belirtildi.

DÖVİZ BASKISI HAFİFLEDİ, TL YÜKSEK GETİRİ SAĞLAYACAK

Öngörülerin de yer aldığı raporda, şunlar kaydedildi:

"Ekonomistlerimizin 12 ay sonrası enflasyon tahminlerine göre, yıl sonunda yüzde 40 ve üzeri politika faizi Türkiye'nin reel faizlerini pozitif bölgeye getirebilir. Önden yüklemeli ve kuvvetli faiz ayarlamalarıyla döviz kurunda kısa vadeli baskılar hafifledi ve bu durum, TL'nin yüksek getirisini sürdürmesini sağlayabilir.

Politika faizindeki son artış, mevduat faizlerinin daha fazla artacağına işaret ediyor. Önceki yılların tersine riskler devam etse de son adımlar pozitif reel faiz stratejisini destekliyor. Bu durum, vadeli piyasa fiyatlamalarında (forward) TL getirisinin dövizi yenmesinin mümkün olduğuna işaret ediyor."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...