Bakan Bilgin: Çalışanlarımızı enflasyon tahribatından koruyacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Bilgin: Çalışanlarımızı enflasyon tahribatından koruyacağız

EKONOMİ Haberleri  / AA

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirterek, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası yaptığı açıklamada milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren düzenlemeyi duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

'ENFLASYON FARKI' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadelerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

Hükümet olarak çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirten Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...