Bakan Bilgin'den EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Bilgin'den EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması

EKONOMİ Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız" derken, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı da belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Ekonomi gündeminin en önemli konularından olan EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası tarafından Ankara'da düzenlenen 'Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi'nde konuşan Bilgin, gazetecilerin kendisine sürekli "Enflasyon yüksek. Bu şartlar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yönelttiğini ve Türkiye'de yüzde 70'lere dayanan enflasyonun ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

"EMEKLİLERİMİZLE İLGİLİ HAZIRLIKLARIMIZ VAR"

Enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisine değinen Bilgin, "Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var" dedi.

3600 EK GÖSTERGE VE EYT MESELESİ

Daha birçok konu olduğunu belirten Bakan Bilgin, "İşte bugünlerde bitirdik, son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapıyoruz. İşte sözleşmeli personel meselesi var, EYT meselesi var. Bunların hepsi bizim önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emekçi, çalışan, işçi ve emeklilerin endişe etmemesini isteyen Bilgin, "Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak, onları tıpkı gıdanın geleceğini düşündüğümüz gibi emeğimizi, emeklilerimizi, insanımızın geleceğini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim" dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...