Bakan Dönmez önemli haberi duyurdu! Petrol fışkırdı, 30 yılın rekoru

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Terörden temizlenmesinin ardından Şırnak adeta petrol üssüne döndü. Üretiminin sürdüğü Gabar'dan müjdeli bir haber geldi. 66 bin 639 varil petrol üretimiyle 30 yılın rekoru kırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Enerji Bakanı Dönmez, "Günlük 100 bin varil petrol üretimi hedefimize adım adım yaklaşıyoruz" dedi.

Şırnak'ın terörden temizlenmesinin ardından adı artık ekonomi ile anılıyor. Öyle ki Türkiye'nin En Çok Üreten Petrol Sahası'nda yer alan Şehit Esma Çevik-7 kuyusunun 1.613 vpe ilave üretimle toplam 7.714 vpe günlük üretime ulaştığını bildirdi. Yılın son gününde Gabar'da, 66.639 vpe günlük üretim ile son 30 yılın en yüksek üretim rakamına ulaşıldı. Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Dönmez gelişmeleri, 'rekor' sözleriyle duyurdu.

"GÜNLÜK 100 BİN VARİL PETROL ÜRETİMİ HEDEFİMİZE YAKLAŞIYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Dönmez, "Türkiye yüzyılında hedeflediğimiz kamu+özel günlük 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1609187203653210113

TÜRKİYE'NİN YENİ PETROL ÜSSÜ: GABAR

Yılın son ayında Gabar'daki Şehit Esma Çevik kuyusunda keşfedilen toplam 150 milyon varil rezervli petrolün keşfi de sevinçle karşılandı. TPAO, "Artık Türkiye'nin En Çok Üreten Petrol Sahası Şırnak'ta" diyerek, yılın son gününde Gabar'da 66.639 vpe günlük üretimle son 30 yılın en yüksek üretim rakamına ulaşıldığını bilgisini paylaştı. Cudi ve Gabar Dağı'nın birleştiği Akçay Köyü Havzası'nda keşfedilen rezerv, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Koordinesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...