Bakan Şimşek'ten 35 milyar dolarlık yeni finansman mesajı: OVP'ye başka bir onay

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten 35 milyar dolarlık yeni finansman mesajı: OVP'ye başka bir onay

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Programı'n ardından Türkiye'ye finansman desteğini 35 milyar dolara çıkaran Dünya Bankası'na ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu. OVP'nin başka bir onayı olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, güçlü desteği takdir ettiklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'de kamu ve özel sektöre finansman desteğini 35 milyar dolara çıkarmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

DÜNYA BANKASINI TAKDİR EDİYORUZ

Sosyal medya platformu X'ten İngilizce açıklama yapan Bakan Şimşek, Dünya Bankası'nın adımının Orta Vadeli Program (OVP) için bir başkan onay olduğunu söyledi. Dünya Bankası'nın ortaklığının paha biçilemez olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, "Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik güçlü bağlılığını takdir ediyoruz." dedi.

OVP'NİN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Bakan Şimşek, BAE'nin açıkladığı üç yıllık yatırım planına ek olarak gelen 35 milyar dolarlık yeni finansmanın OVP'nin başarılı bir şekilde yürütülmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek şunları söyledi:

"Dünya Bankası'nın Türkiye'ye olan ilgisini önemli ölçüde artırma kararı, orta vadeli ekonomik programımızın bir başka onayıdır. Banka, önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye'nin kamu ve özel sektörüne sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

PAHA BİÇİLEMEZ

Dünya Bankası'nın paha biçilmez ortaklığını ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik güçlü bağlılığını takdir ediyoruz. Bu, BAE'nin daha önce açıkladığı yaklaşık 51 milyar dolarlık üç yıllık yatırım planına ek olarak geliyor.

Böylesine önemli bir dış finansmanın mevcudiyeti, şüphesiz programımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini artırmaktadır. Orta vadeli ekonomik programımız (iyi kalibre edilmiş para, maliye ve yapısal politikalar aracılığıyla) makroekonomik ve finansal istikrarı sağlamayı, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmeyi ve deprem sonrası yeniden yapılanmayı başarıyla tamamlamayı amaçlamaktadır. Program, üretkenliği artırmak için reform ivmesini canlandırmaya odaklanıyor.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1700141755906081006

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...