Bakan Şimşek'ten dikkat çeken sözler: KDV vurgununa sessiz kalmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten dikkat çeken sözler: KDV vurgununa sessiz kalmadı

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarını bahane ederek fiyatları yüksek tutmasına rağmen KDV'yi yüzde 1 olarak kesen bir işletmeye karşı sesiz kalmadı. Esnafı şikayet eden vatandaşın cevap veren Şimşek, gerekli işlemin yapılacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir sosyal medya kullanıcısının iki işletmeyi karşılaştırarak KDV'deki vurgunu gözler önüne sermesine kayıtsız kalmadı. Şimşek, vergi artışlarını bahane ederek fiyatları yüksek tutmasına rağmen KDV'yi yüzde 1 olarak kesen bir işletmeye karşı gerekli işlemin yapılacağını söyledi.

ŞİMŞEK VERGİ HASSASİYETİ GÖSTEREN VATANDAŞA SESSİZ KALMADI

Sosyal medyada bir vatandaş, iki farklı işletmeyi karşılaştırıp bir işletmenin yiyecek satışına düşük KDV ödemek için içecek üzerinden fiş kestiğini, başka bir işletmenin ise dürüst bir şekilde satış yaptığını söyleyerek vergi vurgunu yapan esnafların boykot edilmesi çağrısı yaptı. Kısa süre içerisinde 3 milyondan fazla görüntülenen paylaşıma Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ilgisiz kalmadı.

VURGUN YAPAN ESNAF HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

Bakan Şimşek, paylaşımı alıntılayarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" yazdı.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1685214782440218625?s=20

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...