Bakan Tunç açıklık getirdi: Kiracı ve ev sahibi anlaştığı oranda zam uygulayabilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakan Tunç açıklık getirdi: Kiracı ve ev sahibi anlaştığı oranda zam uygulayabilir

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ara buluculuk sisteminde kiracı ve ev sahibi anlaştığı oranda zammı hayata geçirebilir. Anlaşma sağlanamazsa yüzde 25 zam oranı geçerli olacak. Kiracı asla mağdur olmayacak" dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Ara bulucuya başvuran kiracı ve ev sahibinin anlaşması hâlinde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tartışma oluşturan sözlerine açıklık getirdi. Tunç "Birkaç hukukçu bu konuda ‘kanun tektir’ eleştirisinde bulundu ancak ara buluculuk sisteminde kiracı ve ev sahibi anlaştığı oranda zam hayata geçirebilir. Anlaşma sağlanamazsa yüzde 25 zam oranı geçerli olacak. Kiracı asla mağdur olmayacak" dedi.

AK Parti kaynakları da konuya dair şöyle konuşuyor: "Yasa anlaşmazlıkların yaşandığı durumlarda uygulanıyor. Kiracı 2-3 bin TL’ye oturuyor. Kiracı bulunduğu muhitteki kiralık daire fiyatlarına bakıyor, en düşüğü 7-8 bin civarında. Ev sahibi de bunun farkında olduğu için yüzde 25 zam yapmak istemiyor. İki taraf aralarında anlaşıp zam oranını yüzde 50-60’lara çıkarabiliyor. Burada iki tarafta memnun ayrılıyor.

Kiracı asgari ücrete yapılan artışları da görüyor. 2 bin TL kiraya yüzde 50-60 zammı yadırgamıyor. Ev sahibi de bölgedeki fahiş kira miktarlarını istese, süreç ara bulucuya gidecek. Yüzde 25 zammı uygulamak zorunda kalacak. Ev sahibi de bunu bildiği için anlaşılan zam oranı onu da memnun ediyor."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...