Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bakanlık harekete geçti! Çay makinesinden set üstü ocağa kadar birçok ürün toplatılıyor

Bakanlık harekete geçti! Çay makinesinden set üstü ocağa kadar birçok ürün toplatılıyor
Fotoğraf Başlığı Bakanlik harekete geçti! Çay makinesinden set üstü ocaga kadar birçok ürün toplatiliyor

Elektrik ve yangın güvenliği riski taşıyan çok sayıda markanın ürünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın radarına girdi. Yılın ilk 3 ayında yapılan denetimlerde listedeki 9 lastik kaplama firmasının yolcu ve bebek koltuklarının yanı sıra İstanbul'daki bir markanın set üstü ocağı ile çay makinesinin toplatılmasına karar verildi.

Kaydet
a- | +A

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yılın ilk denetimini tamamladı. Teknik mevzuata aykırılık ve güvenlik riski taşıyan bazı markaların ürünleri piyasadan toplatıldı.

NTV'nin haberine göre elektrik ve yangın güvenliği açısından risk taşıyan ürünler toplatma listesinde yer aldı.

SET ÜSTÜ OCAK, ÇAY MAKİNESİ...

İstanbul'da üretilen bir markanın dört gözlü set üstü ocağı, gaz sızıntısı sebebiyle boğulma, patlama ve yangın riski taşıdığı belirlendi.

Bir kablo markasının ürünleri yangın tehlikesi nedeniyle, çay makinesi ise yanık ve elektrik çarpması riskiyle toplatıldı.

9 LASTİK KAPLAMA FİRMASI LİSTEDE

Denetimler kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon gibi yerlerin de içinde bulunduğu 9 lastik kaplama firması, yolcu ve bebek koltukları teknik standartlara uygun bulunmadı.

Bakanlık, toplatma kararının yalnızca belirli markaların belirlenen modelleri için geçerli olduğunu vurguladı.

Denetimlerin devam edeceğini belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
İstanbul’un göbeğinde mide bulandıran olay! Okuldan çıkan çocuğu taciz etti
HABER

İstanbul’un göbeğinde mide bulandıran olay! Okuldan çıkan çocuğu taciz etti

KABLOLARDA BAKIR UYARISI

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Harun Bozali, bazı maddelerin ucuza mal edilsin diye hurda taşların kullanıldığını ve tehlikenin çoğaldığına dikkat çekti.

Elektrik kablolarının bakır olması gerektiğini de vurgulayan Bozali, "Bakır iletkeni hem elektriği daha çabuk iletir hem de ve bu konuda ısınması da daha az olur. Piyasada alüminyum bakır karışımı kablolar kullanılıyor" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.