Balık fiyatları için mayın tehdidi

Balık fiyatları için mayın tehdidi

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında denize bırakılan mayınların İstanbul Boğazı'nda görülmesi üzerine Karadeniz'in Bulgaristan-Kefken kesiminde gece balık avcılığı yasaklanmıştı. Bu kararın balık tezgahlarına nasıl yansıyacağı merak konusu.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, Karadeniz'in Bulgaristan-Kefken kesiminde gece balık avcılığının yasaklanması kararının tamamen balıkçıların can ve mal güvenliği için alındığını belirterek "Rusya-Ukrayna Savaşı'nda denize bırakılan mayınlar var. Bazı mayınlar kontrolsüz dolaştığından Karadeniz'deki balıkçılar için çok büyük risk oluşturuyor. Bu kararı destekliyoruz" dedi.

Kararın balık tezgâhlarına muhtemel yansımalarına da değinen Özkaya, şu değerlendirmede bulundu: Şu an tezgâhlarda balık sıkıntısı yok. Yasaklama kararından sonra balık miktarında bir nebze azalma olabilir. Balık fiyatları da bundan etkilenerek yükselebilir. Buna rağmen yasak, gelecek yıl için balık stoklarının artmasını da beraberinde getirecektir. Zaten avlanma sezonunun bitmesine de yaklaşık 15 gün kaldı. Bu yıl av sezonunda herhangi bir balıkta sıkıntı yaşanmadı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...