Bayramda mecburen tren! Ek seferler yapılacak

Bayramda mecburen tren! Ek seferler yapılacak
Başlık ResmiBayramda mecburen tren! Ek seferler yapilacak

Kurban Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için trenlerde ek seferler düzenlenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 51 bin 638 kişilik ek kapasite artışı yapılacağını açıkladı.

Kaydet
|

TCDD Taşımacılık AŞ, bayram sebebiyle artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için trenlere ek sefer koyarak kapasite artışına gitti. Buna göre, 6-15 Temmuz tarihlerini kapsayan 10 günlük sürede ana hat ve bölgesel trenlere karşılıklı toplam 640 vagon ilave edilirken, kapasite 39 bin 800 koltuk artırıldı.

İzmir Mavi, 4 Eylül Mavi, Doğu, Pamukkale, Konya Mavi, Güney/Van Gölü, Ege, Erciyes, Toros, Fırat, Ankara ve Ada ekspreslerinde kapasite artışına gidildi. Ayrıca Uzunköprü-Halkalı, Kapıkule-Halkalı bölgesel trenlerinde de koltuk artışı yapıldı.

YHT'LERE DE EK SEFER

YHT'lerde de ek sefer düzenlemesine gidildi. Buna göre, 7-18 Temmuz tarihlerinde Ankara-İstanbul-Ankara güzergâhında sefer yapan YHT'lerde yolcu kapasitesi toplam 7 bin 8 artırıldı. Aynı dönemde, Konya-İstanbul-Konya güzergâhında sefer yapan YHT'lerde de toplam 4 bin 830 yolcu kapasitesi artışı sağlandı. Böylece, toplam 51 bin 638 kişilik ek kapasite artışı yapılırken, biletler bugünden itibaren satışa çıktı.

BAKMADAN GEÇME
TCDD’den tren yollarına yaklaşmayın uyarısı: İlaçlanıyor
HABER

TCDD’den tren yollarına yaklaşmayın uyarısı: İlaçlanıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.