Benzin ve motorine peş peşe indirim! Benzin kaç TL oldu? 2 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

Düzenleyen:
Benzin ve motorine peş peşe indirim! Benzin kaç TL oldu? 2 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Benzin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Brent petroldeki düşüşle motorine üst üste indirim gelmişti. Petroldeki düşüş trendi devam ederken akaryakıtta yeni bir indirim beklentisi oluştu. Çarşamba günü motorine 1 lira 55 kuruş, perşembe günü de 88 kuruş indirim gelmişti. Peki benzine indirim gelecek mi? Motorinde bir indirim daha olacak m? Motorin kaç TL? 2 Nisan mazot, akaryakıt, motorin, LPG ve benzin fiyatları kaç TL? İşte benzin ve motorinde son durum…

Rusya ile Ukrayna arasında atılan diplomasi adımları ile Brent petrol fiyatları gerileme başladı. 130 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, 105 dolara kadar gerilemişti. Petroldeki bu gerileme ise akaryakıtta indirim beklentisi oluşturmuştu. Buna bağlı olarak çarşamba günü motorinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş indirim geldi. Düşüş trendi devam edince perşembe gününden itibaren motorinin litre fiyatına 88 kuruşluk bir indirim daha yansıdı. Yapılan indirimlerin ardından piyasalarda yeni bir indirim beklentisi oluştu. Peki motorine indirim geldi mi? Benzin kaç TL? Akaryakıta indirim gelecek mi? 2 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları… 

BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? 

Brent petroldeki düşüşle motorine peş peşe indirim gelmişti. Motorine gelen indirimlerin ardından benzine de indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 80 kuruş indirim geldi.

BENZİN NE KADAR OLDU?

Benzine gelen indirimin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. İndirimin ardından benzinin litre fiyatı, İstanbul'da 19,81 liradan 19,01 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,92 liradan 19,11 liraya düştü.

MOTORİN FİYATLARI - 2 NİSAN 2022

Motorine gelen indirimlerin ardından yeniden bir indirim beklentisi oluştu. Araç sahipleri ise İstanbul, Ankara ve İzmir’deki güncel motorin fiyatlarını merak etmeye başladı. İşte güncel motorin fiyatları; 

İstanbul motorin fiyatı: 21,23
Ankara motorin fiyatı: 21,31
İzmir motorin fiyatı: 21,33

Benzin ve motorine peş peşe indirim! Benzin kaç TL oldu? 2 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

BRENT PETROL NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz hafta uluslararası piyasalarda gün 122,12 dolardan işlem gören petrolün varil fiyatı, bugün 107 dolar seviyelerine kadar düştü. Brent petroldeki bu düşüş nedeniyle akaryakıt fiyatlarında indirim beklentileri doğdu.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...