Binance eski CEO'su CZ istifa sinyalini günler öncesinden verdiği ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Binance eski CEO'su CZ istifa sinyalini günler öncesinden verdiği ortaya çıktı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstifa kararıyla kripto para piyasasına damga vuran Binance eski CEO'su Changpeng Zhao'nun ayrılma sinyalini günler öncesinde verdiği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük borsası Binance'ta yaşanan kara para aklamaya yönelik para cezası sonrasında CEO Changpeng Zhao'nun istifası, kripto para piyasasında çalkalanmaya devam ediyor. CZ olarak bilenen eski CEO Zhao, istifa sinyalini günler öncesinde verdiği ortaya çıktı.

BINANCE CEO'SU İSTİFA ETTİ

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Binance'in Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) ile yapılan anlaşma kapsamında 3,4 milyar dolar ve Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile yapılan anlaşma kapsamında 968 milyon dolarlık ceza ödeyeceği bildirildi. Kararın ardından suçlamaları kabul eden Binance CEO'su Changpeng Zhao istifa ettiğini duyurdu.

İSTİFA SİNYALİNİ ÖNCEDEN VERDİ

Binance eski CEO'su Zhao, ayrılma kararından iki gün önce sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda istifa sinyalini verdiği ortaya çıktı. Zhao, Sam Altman adlı bir kullancının paylaşımına “Kurduğunuz bir şirketin kontrolünü ne zaman bırakacağınızı bilmek en zor kararlardan biridir” yorumunu yaptığı görülüyor.

Binance eski CEO'su CZ istifa sinyalini günler öncesinden verdiği ortaya çıktı

YENİ CEO BELLİ OLDU

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'ın yeni CEO'su belli oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre istifa eden Changpeng Zhao’nun yerine Richard Teng’i yeni CEO’su olarak atandı. Teng, işbaşı yapar yapmaz Binance'in 150 milyon kullanıcısına "güç, güvenlik ve emniyet" konusunda güven vermeye odaklanacağını ve "küresel olarak yüksek standartları korumak için" düzenleyicilerle iş birliği yapacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...