Binance’nin CEO'su istifa etti! Kara para aklamaktan 4,3 milyar dolar ceza ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Wall Street Journal
- Güncelleme:
Binance’nin CEO'su istifa etti! Kara para aklamaktan 4,3 milyar dolar ceza ödeyecek

Ekonomi Haberleri  / Wall Street Journal

En büyük küresel kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, şirketin faaliyetlerine devam edeceği bir anlaşma ile istifa etti. Zhao ayrıca kara para aklama suçlarını kabul ederek 4,3 milyon cezayı ödeyeceğini bildirdi.

ABD Adalet Bakanlığı kripto para borsası devi Binance'den kara para aklama, dolandırıcılık da dahil olmak üzere yıllarca süren suç faaliyetlerine ilişkin devam eden soruşturmanın kapanması için 4,3 milyar dolar talep etmişti.

"BAZI HATALAR YAPTIM"

Wall Street Journal'in haberine göre Binance'in CEO'su Changpeng Zhao anlaşmayı kabul etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Zhao, “Bugün Binance'in CEO'luğundan istifa ettim. Bazı hatalar yaptım ve bunların sorumluluğunu almam gerekiyordu.” dedi.

Zhao, istifasının yanı sıra 4,3 milyar dolarlık cezayı da ödeyecek. Zhao'nun Seattle federal mahkemesine çıkıp savunma vermesi ve suçlamaları kabul etmesinin ardından 5 yıllık soruşturmanın da tamamlanması bekleniyor.

İSTİFAYA MECBUR KALDI

Öte yandan anlaşma gereği Zhao'nun Binance'in çoğunluk hissesini elinde tutacağı ancak şirkette yönetici pozisyonunda yer almasına izin verilmediği için istifa etmek zorunda kaldığı öğrenildi. 

CEZA ÖDENİRSE ŞİRKET FAALİYETLERİNE DEVAM EDEBİLECEK

Zhao'nun 4 milyar dolarlık ödemeyi yapması halinde Binance ABD'de faaliyetlerine devam edebilecek.

5 YILDIR İZLENİYORDU

Binance yaklaşık 5 yıldır ABD Adalet Bakanlığı'nca izleniyordu. ABD kripto devi Binance'yi komplo, lisanssız para aktarma işlemleri ve Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Kanunu’nun ihlali ile de suçluyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...