Kripto paralarda ETF dalgası büyüyor! Bitcoin sert düştü, Ethereum rekor kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kripto paralarda ETF dalgası büyüyor! Bitcoin sert düştü, Ethereum rekor kırdı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Amiral kripto para birimi Bitcoin'in ETF rüzgarıyla son 18 ayın zirvesine çıkmasının ardından piyasanın ikinci sıradaki kripto parası Ethereum da rekor kırdı. Bitcoin Powell'ın konuşmasıyla sert düşerken, Ethereum BlackRock etkisiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

Kripto piyasasının en değerli para birimi Bitcoin, ETF başvurularının yakın zamanda onaylanacağına dair artan beklentiyle 38 bin dolara kadar yükseldi. Bitcoin'de yaşanan yükselişin ardından piyasanın ikinci büyük kripto para birimi Ethereum da rekor kırdı.

BİTCOİN POWELL'IN ETKİSİYLE SERT DÜŞTÜ

Amiral kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ETF ve SEC’in Grayscale spot Bitcoin ETF’i başlatacağı söylentilerin ardından dün 37 bin doları aşarak 38 bin dolara kadar yükseldi. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 doları gördükten sonra 2022 yılının başında sert düşen Bitcoin, gördüğü en yüksek seviyesini 37 bin 972.24 dolara çıkardı. Fed Başkanı Powell’ın açıklama yaptığı sıralarda 35.600 dolara doğru sert bir düşüş gösteren Bitcoin, yeniden 36.600 bandına yükseldi. Bitcoin, yeni günde 37.200 dolardan işlem görüyor.

ETHEREUM SON 7 AYIN ZİRVESİNDE

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un spot Ethereum'un ETF’i için harekete geçtiği haberi piyasada yeni bir dalgayı tetikledi. ETF için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yapılmasının ardından Ethereum güçlü yükselerek son 7 ayın zirvesine yükseldi. 

Kripto paralarda ETF dalgası büyüyor! Bitcoin sert düştü, Ethereum rekor kırdı

Yüzde 10’a yakın yükselen kripto para birimi Ethereum 2.100 doların üstünü test etti. 2.136 dolara kadar yükselen Etherum daha sonra 2093.06 dolara seviyesine geri çekildi.

BİNANCE'TAN YENİ KARAR

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, ruble cinsinden para yatırma ve çekme işlemlerini durduracağını bildirdi.  Binance'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin daha önce Rusya pazarından çıkma kararı aldığı anımsatıldı.

Söz konusu karar doğrultusunda 15 Kasım itibarıyla ruble cinsinden para yatırma işlemlerinin durdurulacağı, 31 Aralık'ta da para çekme işlemlerinin sona erdirileceği ifade edildi. Açıklamada, Binance müşterilerinin ruble varlıklarını komisyon ödemeden CommEX platformuna aktarabilecekleri belirtildi.

GÜNCEL KRİPTO PARA RAKAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...