Kripto para piyasası aleve alev! Bitcoin 38 bin dolara dayandı: Analistler yeni rekor için rakam verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, İnvesting
- Güncelleme:
Kripto para piyasası aleve alev! Bitcoin 38 bin dolara dayandı: Analistler yeni rekor için rakam verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, İnvesting

Amiral kripto para birimi Bitcoin, ETF rüzgarıyla son 18 ayın zirvesine çıktı. 38 bin dolara yelken açan Bitcoin, JP Morgan'ı endişelendirdi. Analistler, kripto piyasasının en değerli para birimi Bitcoin için yeni rekoru açıkladı.

Kripto piyasasının en değerli para birimi Bitcoin, ETF başvurularının yakın zamanda onaylanacağına dair artan iyimserliğin getirdiği rüzgarın ardından rekor üstüne rekor kırıyor. Uzun bir zamanın ardından önce 30 bin dolar ardından ise 35 bin dolar eşiklerini aşan Bitcoin, bugün 37 bin dolara kadar yükseldi.

BİTCOİN SON 18 AYIN ZİRVESİ

Amiral kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ETF ve SEC’in Grayscale spot Bitcoin ETF’i başlatacağı söylentilerin ardından 37 bin doları aştı. Saat 13.30 itibarıyla 36 bin 843 dolardan işlem gören Bitcoin, akşam saatlerinde yeniden yükselişe geçti.

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 doları gördükten sonra 2022 yılının başında sert düşen Bitcoin, saat 17.00 itibarıyla yüzde 6'dan fazla yükselerek 37 bin 600 dolar ile son 18 ayın zirvesine yükseldi.

Kripto para piyasası aleve alev! Bitcoin 38 bin dolara dayandı: Analistler yeni rekor için rakam verdi

JP MORGAN ENDİŞELİ

Bitcoin'de yaşanan yükselişin ardından JP Morgan analistleri, kısa vadede aşırı alım koşulları oluştuğuna dikkat çekerken fiyat artışının sürdürülebilirliği konusunda şüpheci bir yaklaşım sundu.

JP Morgan analistleri, piyasanın Bitcoin’in Nisan 2024’te gerçekleşecek olan halving olayını fiyatlandığını düşünüyor. Buna göre analistler, ödül yarılanmasının etkilerinin öngörülebilir olduğundan yatırımcıların buna göre pozisyon aldığını iddia ediyor.

Sonuç olarak JP Morgan analistleri, spot Bitcoin ETF’ye onay verilmesinin tipik olarak beklentiyi al gerçekleşeni sat etkisine yol açabileceği ve bu yüzden kripto yatırımcılarının temkinli davranması gerektiğini düşünüyor. 

Analistlerin aktardığına göre açık pozisyonun olası bir yükseliş trendinin başlangıcının sinyalini verdiğini belirtiyor. Analistler Bitcoin fiyatının bu yılın ilerleyen dönemlerinde 37.000-40.000 dolar aralığına ulaşma ihtimali olduğunu belirtiyor.

GÜNCEL KRİPTO PARA RAKAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, İnvesting
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...