Bitcoin hallaç pamuğu gibi! Yeni zirve mi, satışlara devam mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin hallaç pamuğu gibi! Yeni zirve mi, satışlara devam mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

BTC’de son dakika! Dün 69 bin 325 dolarla zirve yapan Bitcoin, bir anda 59 bin dolar sınırına kadar çekildi. Ardından toparlanan BTC, bugünkü işlemlerde 66 bin dolara yakın denge arayışını sürdürüyor. Analistler, “64 bin-69 bin dolar aralığında fiyatlarda konsolidasyon sağlanırsa, bir süre sonra yeni zirveler konuşulabilir. Ancak 64 bin dolar altında kalıcılık moralleri bozar” uyarısında bulunuyor. Yatırımcıların, zirve seviyelerde artış gösteren sert hareketlere karşı özellikle dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.  

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Kripto para birimi Bitcoin’de baş döndüren hareketler yaşanıyor. BTC, dünkü işlemlerde COINBASE platformunda 69 bin 325 dolarla tüm zamanların zirvesini görerek rekor kırdı. Ardından gelen sert satışlarla birlikte akşam saatlerinde 59 bin 225 dolar görüldü. Böylece Bitcoin’de sadece birkaç saat için tam 10 bin dolarlık gerileme yaşandı. BTC; gelen tepki alımları ile birlikte bugünkü işlemlerde tekrar yükselişe geçti.

6 MART BTC KAÇ DOLAR?

6 Mart işlemlerinde BTC fiyatı 66 bin dolara yakın seviyelerde denge bulmaya çalışıyor. BTC yorum ve beklentilerine bakıldığında; 5 günlük ortalamayı da içeren 64.000-64.700 bandı ilk destek olarak önemini korumaya devam ediyor. Ancak kâr satışlarının şiddeti arttığında, 60 bin doların da altına doğru sert geri çekilmeler söz konusu olabiliyor. Bitcoin’de 22 günlük ortalama seviye ise bugünkü işlemlerde 57 bin 300 dolarda bulunuyor. Analistler kötü senaryoda bu desteğin korunması gerektiğini vurguluyor.

69 BİN DOLAR AŞILACAK MI?

BTC en son Kasım 2021’de 69 bin 275 dolarla zirveyi görmüştü. Dünkü işlemlerde de bu seviye test edildikten sonra sert satışlar yaşandı. Analistler, BTC’den dengelenme sürecinin 64 bin-69 bin bandında gerçekleşmesi halinde ve bir süre buralarda konsolidasyon/güç toplama safhasının yaşanmasıyla birlikte, yeni zirve denemelerinin de söz konusu olabileceğini belirtiyor. 64 bin doların altında gerçekleşebilecek haftalık ve günlük kapanışların ise daha zayıf bir görünümü destekleyebileceği ve denge aralığının 56 bin-64 bin dolar bandında gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

PARA GİRİŞİ DEVAM EDİYOR, ANCAK!

Son bir haftalık süreçte BTC’ye 1,73 milyar dolarlık para girişinin yaşandığını ve 2024 başından itibaren toplam para girişinin de 7,33 milyar doları bulduğunu aktaran Kripto Para Uzmanı Beste Naz Süllü, “Gözler bir yandan ABD’de faiz indirimi beklentilerine çevrilmişken, FED Başkanı Powell, piyasalardan bir miktar daha sabır isteyebilir. Zaten orada da faiz indirimi beklentileri haziran ve temmuz aylarına kaymış durumda.  Nisanda HALVING beklentisi de gerçekleşmek üzere. Bu gelişmeler, hazır BTC zirveye yakınken bir miktar kâr satışlarının da sebebi olabilir” uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...