Bitcoin iki arada bir derede sıkıştı! Büyük patlama yaklaşıyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin iki arada bir derede sıkıştı! Büyük patlama yaklaşıyor mu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bitcoin’de son dakika! Son bir ayda yaklaşık yüzde 30 yükselerek dikkat çeken Bitcoin’de, 15 Şubat sonrası 8 gündür yatay görünüm takip ediliyor. Aşağıda 50.600 yukarıda ise 52.800 dolar arasında sıkışan Bitcoin; 22 Şubat işlemlerinde 51.800 dolardan fiyatlanıyor. ETF (ABD fonları) desteği ve Halving (Bölünme) beklentilerine dikkat çeken analistler, “Üç haftada Bitcoin’e 4,3 milyar dolarlık para girişi var. 49.000 dolar desteği korunduğu müddetçe pozisyonlar da korunabilir. 52.800 dolar aşılırsa ivmelenme hızlanabilir” uyarısında bulunuyor.

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- ABD’de para piyasası fonlarının (ETF) Bitcoin’e yatırım yapılmasına izin verilmesi ve bu yılın ilk yarısında dördüncü defa gerçekleşeceği öngörülen bölünme (Halving) beklentileri, Bitcoin’de dikkat çeken hareketleri de beraberinde getirmişti. Son bir ayda yüzde 30 yükselen Bitcoin, son bir haftada ise adeta yerinde sayıyor. 15 Şubat sonrası işlemlerde aşağıda 50.600 yukarıda ise 52.800 dolar arasında sıkışan Bitcoin; bugün TSİ 10:00 itibarıyla) 51.800 dolardan fiyatlanıyor.

PARA GİRİŞİ DEVAM EDİYOR

Kripto Para Uzmanı Beste Naz Süllü, “Bitcoin’e para girişi devam ediyor. Geçen hafta 1,1 milyar dolar olan para girişi, bu hafta 2,4 milyar dolara kadar yükseldi. Son 3 haftalık giriş toplamda 4,3 milyar dolar. Bu para girişi, Bitcoin’de ciddi düzeltme beklentilerini çok desteklemiyor. Teknik anlamda bakıldığında 52,300-52,800 dolar bölgesi Bitcoin için bir direnç alanı oluşturuyor. Bu direncin aşılması halinde yükselişin ivmeleneceği görülebilir” dedi.

BU SEVİYELERE DİKKAT

Bitcoin’de grafiklere bakıldığında yükselen üçgen formasyonu da dikkat çekiyor. Geçen ay 46.000 dolar seviyesinden başlayan ara yükseliş trendinin, 52.800 dolar yatay trend direncine takıldığı görülüyor. Bu anlamda öncelikle formasyonun destek noktasına işaret eden 51,300 doların korunması önem taşıyor. Ardından 52.800 doların aşılmasıyla birlikte ilke etapta 54.000-58.000 dolar aralığının hedef olabileceği belirtiliyor.

49.000 $ AŞAĞI KIRILMAMALI

Muhtemel geri çekilmelerde 49.000 dolar desteğinin önemini vurgulayan analistler, “22 günlük ortalama seviyenin de destek verdiği bu noktanın kırılmaması gerekiyor. Aksi takdirde satışların da hızlanma riski doğabilir. Yatırımcılar özellikle dikkatli olmalı” uyarısında bulunuyor. 

BİTCOİN’DE BEKLENTİ VE HEDEF

Yatırımcılar bir yandan da “Halving” olarak bilinen “bölünme” konusuna odaklanmış durumda. Borsalarda işlem gören Bitcoin miktarının bu işlemle daha da azalacağını ifade eden Beste Naz Süllü, “Böyle bir durumda satış yapma isteği azalabilir ve Bitcoin 1 yıllık süreçte ciddi yükselebilir. ABD’de kasım ayında seçimler var, Cumhuriyetçilerin kazanma ihtimali de Bitcoin’i destekleyebilir. Piyasanın bundan sonra yapabileceği en büyük düzeltme 45.000 dolar gibi olabilir. Ben artık 40.000 doların altını beklemiyorum” görüşünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...