Bloomberg'den dikkat çeken 'Türkiye ekonomisi' analizi: Yüksek enflasyona rağmen büyüyor

Düzenleyen:
Bloomberg'den dikkat çeken 'Türkiye ekonomisi' analizi: Yüksek enflasyona rağmen büyüyor

EKONOMİ Haberleri

Dünyada yaşanan ekonomik darboğaz ve ülkede yükselen enflasyona rağmen Türkiye ekonomisi büyümeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İngiliz The Economist'in ardından bir değerlendirme de ABD menşeili Bloomberg'den geldi. Yapılan analizde, artan enflasyon karşısında dahi Türk ekonomisinin rayında ilerlediğine vurgu yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ihracat, üretim, istihdam' mesajı hatırlatıldı.

ABD'de ve Avrupa ülkelerinde ekonomik durgunluk yaşanırken Türkiye ekonomisinde büyüme ivmesi hız kesmiyor. Türkiye'de artan enflasyona rağmen büyüyen bir ekonominin olması dünyanın dikkatinden kaçmazken, geçtiğimiz hafta The Economist'in değerlendirmesinden sonra dikkat çeken başka bir analiz de Bloomberg'den geldi. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye ekonomisinin, 'son 20 yılın en kötü enflasyonuna rağmen güçlenmeye devam ettiğine' dikkati çekti.

Haberde, "Dünyanın en kötü enflasyon krizlerinden biri henüz Türkiye ekonomisini rayından çıkarmış değil" ifadesine yer verilirken, Türkiye ekonomisinin G-20 ülkelerinin çoğundan daha fazla büyüdüğünün de düşünüldüğü belirtildi.

ERDOĞAN'IN EKONOMİK MODELİNDEN BAHSEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik modelinden de bahsedilen haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat istikrarı ve para birimi pahasına ihracata, üretime ve istihdama öncelik veren bir ekonomik modeli savunuyor" denildi. Aynı zamanda Erdoğan'ın enflasyonla başa çıkma konusunda şirketleri ve halkına çok güvendiğinden de bahsedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Bu ay büyümeden taviz vermiyoruz" sözlerine de atıf yapılan haberde Gayri Safi Yurt içi Hasıla'nın (GSYİH) ikinci çeyrekte yüzde 7,4 artmasının beklendiği söylenerek büyümenin muhtemelen hızlandığı da ifade edildi.

Bloomberg'den dikkat çeken 'Türkiye ekonomisi' analizi: Yüksek enflasyona rağmen büyüyor

AVRUPA'YI VE ÇİN'İ GERİDE BIRAKTI

Haberde, Türkiye'nin büyüme oranlarında Çin, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeleri geride bıraktığına işaret edildi.

Ayrıca Türkiye'de artan turist hareketliliğinden de bahsedilerek, "Gelişen turizm, yabancıların gelişleri ve harcamalarının bu yıl şimdiye kadar yüzde 100'ün üzerinde artmasıyla başka bir destek sağladı" tespitine yer verildi.

Bloomberg'den dikkat çeken 'Türkiye ekonomisi' analizi: Yüksek enflasyona rağmen büyüyor

TÜİK'İ İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan Bloomberg tam ve kapsamlı bir değerlendirme için bugünkü Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamalarını işaret etmişti. TÜİK, 2022 ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7.6 büyüdü.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir değerendirme The Economist'ten gelmişti. Economist dergisi, Türkiye'de enflasyona rağmen çarkların döndüğünü ve ekonomik büyümenin gerçekleştiğini söylemişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...