Borsa İstanbul'a tarihin en büyük halka arzı geliyor! SPK iki önemli şirkete onay verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'a tarihin en büyük halka arzı geliyor! SPK iki önemli şirkete onay verdi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Borsa İstanbul'daki halka arz rüzgarına iki önemli şirket daha dahil oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) TAB Gıda'nın başvurusunu onayladı. Şirket, Türk lirası cinsinden tarihin en büyük halka arz büyüklüğü unvanına sahip olacak.

Seçimlerin ardından üst üste gerçekleşen halka arzlarla rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'a iki şirket daha dahil oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), TAB Gıda ve Vera Konsept Gayrimenkul'ün halk arz başvurusunu onayladı. SASA Polyester başta olmak üzere 4 şirkete ise sermaye artırımı onayı verdi. 

SPK İKİ ŞİRKETE ONAY VERDİ

SPK haftalık bültenine göre Kurul, TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ve Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz başvurusunu onayladı. Kurul kararına göre TAB Gıda, lot başına 130 TL'den, Vera Konsept Gayrimenkul ise 15,78 TL'den halka arz olacak.

Kurul, aynı zamanda BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 36 milyon 525 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı, Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik AŞ'nin 42 milyon 500 bin lira ve Kron Teknoloji AŞ'nin 42 milyon 805 bin 539 liralık bedelli sermaye artırımı ile SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 23 milyon 111 bin 684 liralık tahsisli sermaye artırımına da onay verdi.

TARİHİN EN BÜYÜK HALKA ARZI

TAB Gıda, halka arz işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 milyar 825 milyon lira ile Türk Lirası cinsinden tarihin en büyük halka arz büyüklüğü unvanına sahip olacak. Halkbank’ın 2012 yılındaki ikincil halka arzının büyüklüğü 4,51 milyar lira olmuştu. Halkbank’ın ardından bugüne kadarki TL cinsinden en büyük halka arz büyüklükleri 3,48 milyar lira ile Ahlatçı Doğalgaz, 3,46 milyar lira ile Enerya Enerji, 3,34 milyar lira ile Akfen Yenilenebilir Enerji, 3,26 milyar lira ile CW Enerji ve 3,1 milyar lira ile Bien Yapı Ürünleri şeklinde gerçekleşmişti.

Öte yandan gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.562,70 puana taşıyan Borsa İstanbul jeopolitik risklerle dün kapanışta 8.300 puanda bandında işlem gördü. Bankacılık endeksi yüzde 1,23, holding endeksi yüzde 0,91 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,54 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 3,15 ile bilişim oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...