Borsa İstanbul'da yeni rekor: Kritik eşik aşıldı, bankacılık ve sigorta sektörü şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da yeni rekor: Kritik eşik aşıldı, bankacılık ve sigorta sektörü şaşırttı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Borsa İstanbul, S&P'nin kredi notu açıklaması ve enflasyon rakamlarındaki yükselişle bugün tarihi rekorunu yeniledi. Kritik 8500 eşiğini aşan Borsa İstanbul, günü ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bankacılık ve sigorta sektörü şaşırttı.

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin S&P'nin kararının ardından Borsa İstanbul tarihi zirveye çıkmaya devam ediyor. Dün 8.456,16 puanla tüm zamanların rekorunu kıran  Borsa İstanbul bugün yeni rekor geldi.

BORSA İSTANBUL'DA YENİ REKOR

Yeni güne 8500 puanın üzerinde başlayan Borsa istanbul  8.562,70 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 37,67 puan ve yüzde 0,44 değer kazancıyla 8.524,63 puan oldu. Toplam işlem hacmi 77,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

EN ÇOK GERİLEME BANKACILIKTA 

Bankacılık endeksi yüzde 1,13 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,02 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,28 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 1,17 ile sigorta oldu.

SPK BAŞKANINDAN TÜYO UYARISI

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül'den borsa yatırımcılarına tüyo uyarısı geldi. Gerekirse profesyonel yardımın alınması gerektiğini söyleyen Gönül, "Tasarruf sahipleri orta ve uzun vadeli yatırım yapmalı, şirketlerin finansal tablolarını incelemeli, gerekiyorsa profesyonel destek almalıdır. Özellikle ilk halka arzlarda kurulumuzca onaylanan izahnameleri detaylı incelemeli, şirketin değerine bakmalı, mali tablolarını çok iyi incelemeli ve kararlarını buna göre vermelidir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...