Boş arazilere hibe desteği! Atıl alanlar tarımsal üretime kazandırılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Boş arazilere hibe desteği! Atıl alanlar tarımsal üretime kazandırılacak

Ekonomi Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte atıl alanların tarımsal üretime kazandırılması için harekete geçildi. Bu kapsamda iklim değişikliğine uygun ekim yapanlara yüzde 75 destek verilecek, hasada ilişkin yatırım projeleri de desteklenecek.

Atıl arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarına bu yıl sağlanacak destekler belli oldu. Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerin etkin kullanımının sağlanması için üreticilere yüzde 75’e varan hibe desteği verilecek.

TARIMSAL ÜRETİM ARTIRILACAK

Karar ile uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanılarak bitkisel üretimin artırılması ve hasat sonrası ürün işlemeye yönelik yatırım projelerinin desteklenmesi öngörülüyor. Bu kapsamda, atıl durumda bırakılan arazilerin uygun ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması, iklim değişikliğini dikkate alarak uygun çeşitlerle hububat baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretiminin geliştirilmesi, işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde katma değeri yüksek bitki türlerinin artırılması, doğal ekolojilerinde bulunan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla elde edilen verimin artırılmasına yönelik yapılacak projeler destek kapsamına alınacak. Öte yandan, hasat sonrası kayıpları azaltmak ve katma değeri artırmak için ilk üretim sonrası kurutma ve işleme tesisleri kurulmasında da hibe desteği verilecek.

HAKSIZ YARARLANANLAR 5 YIL DESTEK ALAMAYACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülecek hibe desteği programından gerçek veya tüzel kişiler yararlanabilecek. Diğer kamu kurum, kuruluşları ve üretici örgütleriyle söz konusu projeler kapsamında iş birliği yapılabilecek. Ancak kamu kurum ve kuruluşları ile ortakları hibe desteklemelerinden yararlanamayacak. Destek programdan haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler 5 yıl boyunca hiçbir tarımsal destekleme programı için hibe alamayacak. ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...