Bozkırda 25 dönüme ekildi, beklenti yaklaşık 200 ton: Şeker pancarında hasat bu yıl yüz güldürecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bozkırda 25 dönüme ekildi, beklenti yaklaşık 200 ton: Şeker pancarında hasat bu yıl yüz güldürecek

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bozkır toprakları Yozgat’ta şeker pancarı için hasat vakti geldi. Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyündeki üreticiler ise kolları sıvadı ve imece usulü hasadına başladı. 25 dönüme ektiği şeker pancarından bu yıl 200 ton ürün beklediğini aktaran üretici Savaş Şenyüz, arta kalan ürünleri değerlendirerek hayvancılıkta yem olarak kullandığını söyledi. Başlayan hasatla birlikte beklentinin yüksek olduğu şeker pancarının bu yıl güzel sonuçlar vermesi bekleniyor.

Yozgat’ta çiftçinin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarının hasadı devam ediyor. Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyünde pancar üreticileri, bir araya gelerek geleneksel yöntemlerle hasat yapıyor. Sabahın erken saatlerinde hasat yapılacak tarlaya giden köylüler, ilerleyen saatlere kadar el birliğiyle yoğun mesai harcıyor. Kış öncesi şeker pancarı hasadını tamamlamak için hummalı bir şekilde çalışan köylüler, büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Bu yıl verimden memnun olan üreticiler, traktörlere yükledikleri ürünleri Sorgun Şeker Fabrikası'na gönderiyor.

25 DÖNÜMDEN 200 TON BEKLENTİ VAR

Özüveran köyünde 25 dönüm alana bu yıl pancar ettiğini söyleyen Savaş Şenyüz, 200 tona yakın ürün beklediğini belirtti. Bu sene verimden memnun kaldıklarını ifade eden Şenyüz, “Şeker pancarından arta kalan ürünleri hayvancılıkta yem olarak değerlendiriyorum. Pancarlarımızı kamyonlara yükleyip Sorgun Şeker Fabrikası'na gönderiyoruz” dedi.

Bozkırda 25 dönüme ekildi, beklenti yaklaşık 200 ton: Şeker pancarında hasat bu yıl yüz güldürecek

DALINDAN TURŞU BİLE YAPILIYOR

Nafiye Şenyüz ise pancar hasadında eşine yardım ettiğini belirterek, “Köyümüzde hasat yapıyoruz. Şeker pancarının dalından kışın turşu yapıyoruz. Komşularımız geldi bize yardım ediyorlar, beraber çalışıyoruz. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Köy hayatını seviyoruz. Biz onlara yardım ettik, onlar da bize yardıma geldi. Çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çekerek’in Sarıkaya köyünden pancar hasadı için akrabalarına yardıma geldiğini söyleyen Bekir Karabulut da, “Burada komşularıma, akrabalarıma yardım ediyorum. İmece usulü çalışıyoruz, gelip yardım ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...