Bungalov bile lüks oldu: Fiyatları uçan otellerde tatilciler boş yer arıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bungalov bile lüks oldu: Fiyatları uçan otellerde tatilciler boş yer arıyor

Ekonomi Haberleri

Yerli turist, Kurban Bayramı’nda tatile hazırlanıyor. Otel fiyatları geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Antalya, Muğla, İzmir ve Kıbrıs otellerinde doluluk oranı yüzde 80’leri buldu. Güneyde bir kişi için gecelik konaklama 3 bin liradan başlıyor, bu fiyatı uçuk bulanlar ise rotayı yurt dışına kırıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Bayram tatiline hazırlanan yerli turist, uçuk fiyatlara rağmen tatile ara vermiyor. Geçen yıla göre yüzde 40’a yakın fiyatların arttığı otellerde rezervasyonlar dolmaya başladı. Antalya, Muğla, İzmir ve Kıbrıs otellerinde doluluk oranları yüzde 80’leri buldu. Fiyatları yüksek bulanlar ise yurt dışını tercih ediyor. Ancak ‘ekonomik kriz var’ söylemlerine rağmen otellere rağbet her yıl daha da artıyor.

Müşteri gibi aradığımız otellerde ‘acele etmezseniz yer bulamazsınız’ cevabını alıyoruz. Yalnızca güney kesimler değil, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya ve Tekirdağ gibi bölgelere de ilgi yüksek. Tatil planlayan turistlerin yabancı değil, bayram için tatile çıkan kesim olduğu da belirtiliyor.

4 KİŞİ 50 BİN ÖDÜYOR

Antalya’da ‘her şey dâhil’ konsepti ile hizmet veren otellerde gecelik konaklama fiyatları 3 bin liradan başlıyor. 4 kişilik bir ailenin 1 günlük tatil harcaması 10-12 bin liraya çıkıyor. 5 günlük bir tatilin faturası 40-50 bin lira arasında seyrediyor. Pansiyon ve apart otel tarzı işletmelerde ise 4 kişilik bir ailenin günlük tatili 6-8 bin lirayı buluyor.

BUNGALOVLAR DA ARTIK 'LÜKS'

İlk çıkışı ‘ucuz tatil’ konsepti ile olan bungalov tarzı işletmeler de artık lüks sınıfına girdi. Sapanca’da bungalov işletmeciliği yapan Süleyman Çolak, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’a yakın olması ve kişiye özel konsept sunması nedeniyle bungalov otellere ilgi çok fazla. Özellikle hafta sonu ve tatil dönemlerinde yer bulmak zor. Talep, devamında fiyat artışlarını da getiriyor.

İlk olarak Antalya bölgesinde ‘ucuz tatil’ formatı ile çıkan bungalovlar artık lüks konsepte geçti. Geceliği (oda kahvaltı) 5 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkıyor.”

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TUZAK

Turizmciler sahte internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına karşı vatandaşları uyarıyor. Dolandırıcıların otellerin veya tur şirketlerinin internet sitelerini ve logolarını kopyaladığını ifade eden turizmciler “Gideceğiniz otelin ismini mutlaka internetten araştırın, telefon ile ulaşıp rezervasyonunuzu doğrulatın. Yakın civarda ise gidip mutlaka görün. Erken ödeme veya rezervasyon ücreti altında para talep eden bazı dolandırıcılar olabilir” diyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...