Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye

Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye

Çalışmayan emekliler gibi çalışanları da sevindirecek ikramiye haberi geldi. İlgili bakanlıkların çalışmalarını tamamladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yaklaşık 4,7 milyon emeklimiz daha ikramiyeden faydalanacak” diye konuştu.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Emeklilere verilen 5.000 lira hesaplarına yatırıldı. Çalışan emeklilere yönelik çalışma tamamlanarak onların da hesaplarına 5.000 TL yatırılacak” açıklamasında bulundu. Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin ihracatta tarih yazdığını, 21. yüzyılda ciddi mesafe aldığını söyledi. Erdoğan “Göreve geldiğimizde yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülkemiz, son 12 ayda 254.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatını en hızlı artıran 3. ülke olduk. Yükseliş trendini devam ettiriyoruz. İhracatımız ekimde bir önceki aya göre yüzde 7,4 oranında artarak 22 milyar dolara çıktı. Son 2 aylık ihracat 254,8 milyar doları buldu” dedi.

35 BİN İHRACATÇIYA PASAPORT

Gümrük işlemlerinin en az maliyetle yapılması için kendimizi geliştiriyoruz” ifadesini kullanan Erdoğan sözlerini “Kolaylıkların başında hususi damgalı pasaport imkanı var. Müşterilerinizle hızlı irtibat için 2017’de bu uygulamayı hayata geçirdik. 35 bin ihracatçımıza pasaport verdik. Eximbank 2022 sonu 45 milyar dolarlık destek sağladı. Devlet yardımlarının toplam tutarı 8 milyarı buldu. İhracat hacminde başarı hikayesi yazdık. Bu başarıda emeği, alın teri olan sizleri yürekten tebrik ediyorum” şeklinde sürdürdü. Erdoğan “İhracat hedeflerini mutlaka gerçekleştireceğiz. İhracatın rakam olarak artışı önemli ancak bundan sonra üzerinde durmamız gereken ihracattaki nitelik artışı. Yüksek katma değerli ürün ihracatına odaklanmalıyız. 21 yılda ciddi mesafe aldık. Kilogram başına ihracat değeri 20 bin doları bulan ürüne sahip olduk. İlk elektrikli aracımız Togg da benzer bir başarı hikayesi. Ülkemizdeki inovasyon kültürünü güçlendirmeye çalışıyoruz. Önümüzde yürümemiz gereken uzun bir yol var. İhracatta kendimizle yarışmalıyız” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA VERGİLENDİRME GENİŞLİYOR

Torba kanun teklifi meclis başkanlığına sunuldu. Buna göre sosyal medya üzerinden aktif kazanç sağlayan youtuber, influencer gibi sosyal medya fenomenleri mevcut uygulamada vergilendirme kapsamında yer alırken, bunların kapsamı da genişliyor. Bu kapsamda, internet sayfaları, siteleri ve benzeri elektronik ortamda içerik üretimi yapanlar da sosyal medya fenomenleri gibi vergilendirilecek. Ayrıca internet gibi elektronik ortamlarda verilen kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi bazı hizmetler de vergi kapsamına alınacak.

BAKMADAN GEÇME
Çalışan emekliye 5000 lira ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin lira ne zaman verilecek, banka hesaplarına ne zaman yatırılacak?
HABER

Çalışan emekliye 5000 lira ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin lira ne zaman verilecek, banka hesaplarına ne zaman yatırılacak?

Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan bakanlara çalışan emekliye ikramiye talimatı! 80 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.