Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme takvimi! Yüzyılın hediyesinde son tarih ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TGRT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara talimat vermesinin ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler başta olmak üzere çalışan emeklilere yapılacak 5 bin TL ikramiye ödemeleri için tarihi açıkladı.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Kasım ayı içinde çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye'nin ardından, hükümet çalışan emekliler için harekete geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara verdiği talimatın ardından yasal süreç başladı. Peki çalışan emekli 5 bin TL ikramiyeyi ne zaman alacak? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan canlı yayında ikramiyelerin yatırılacağı tarihi açıkladı.

İKRAMİYE İÇİN YASAL SÜREÇ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Çalışmayan emekliye ikramiye önergesi 80 maddelik torba yasaya eklenmesi için AK Parti grubuna gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "Tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı." açıklamasını yaptı. İkramiye, torba yasanın komisyonda ve genel kurulda onaylanmasının ardından yasal süreç sona erecek.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ İÇİN TARİH

TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ahmet Sözcan çalışan emeklilere verilmesi planlanan ikramiyenin tarihini açıkladı. İkramiye verilmesine ilişkin düzenleme torba yasaya eklendiğini hatırlatan Sözcan şu ifadeleri kullandı:

“İkramiye verilmesine ilişkin düzenleme torba yasaya eklendi. Onun da komisyon çalışmaları başlayacak. Peki bu ödeme ne zaman yapılacak? Aslında bakılırsa bütçe görüşmeleri vardı. Bütçenin komisyon çalışmaları tamamlandı, hemen peşine Genel Kurulda bütçenin görüşülmesi bekleniyordu ancak bir torba yasa Meclise sevk edildi. O torba yasanın içinde tüm emeklere 5.000 TL verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi.

Dolayısıyla bütçe görüşmeleri 11 Aralık’a ertelendi. Yani bu süreç içerisinde o torba yasanın çıkartılması dolayısıyla çalışan emeklere de 5.000 liralık ikramiyenin ödenmesi planlanıyor. Bana gelen bilgilere göre 15 Aralık’ta bu 5.000 liralık ikramiyenin hesaplara yatırılması planlanıyor. Eğer bu komisyon çalışmaları kısa sürede tamamlanıp hemen Genel Kuruldan da geçirilirse 15 Aralık’ta hesaplara yatar.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...