Çalışma Bakanı Işıkhan duyurdu: Gençlere ve kadınlara dönük istihdama odaklanacağız

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çalışma Bakanı Işıkhan duyurdu: Gençlere ve kadınlara dönük istihdama odaklanacağız

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençler ve kadınlar için istihdam projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacağız. İşgücü piyasalarını, istihdam artışı sağlamak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz. Eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere, genç kızlara ve kadınlara dönük çalışmalarımız olacak” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yürüttüğü ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu (MYK) tarafından onaylanarak meslek olarak kabul edilen Çiçekçilik ve Aktarlık mesleklerinde yürütülen süreçlerin duyurulmasına ilişkin düzenlenen ‘Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Açılış konuşması yapan Bakan Işıkhan OVP kapsamında bakanlıklarına ilişkin önemli hedeflerinin olduğunu açıkladı. 

“GENÇLERE VE KADINLARA DÖNÜK İSTİHDAM POLİTİKALARIMIZA ODAKLANACAĞIZ”

Program çerçevesindeki hedeflerden söz eden Bakan Işıkhan, “Öncelikle; gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacağız. İşgücü piyasalarını, istihdam artışı sağlamak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz. Eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere, genç kızlara ve kadınlara dönük çalışmalarımız olacak. Genç ve kadın girişimcilik başta olmak üzere ekosistemimizi geliştireceğiz ve mesleki eğitimi özel sektörle birlikte geliştireceğiz. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak, meslek standartlarında gerekli güncellemeler yapılacak ve yeşil ve dijital yetkinlik açığı kapatılacaktır. Savunma sanayi, yapay zeka, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektör işbirliği programlarını hayata geçirip var olanları da güçlendireceğiz” diye konuştu.

2002 yılından itibaren Ankara’daki işverenlere 30 milyar lira teşvik ve destek verildiğini vurgulayan Bakan Işıkhan, iş yapma kolaylığını artırmak, yatırım ortamını iyileştirmek ve istihdamı desteklemek gibi konularda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Bakan Işıkhan, istihdamın artırılması, büyüme-istihdam ilişkisinin sağlanması ve işsizlikle mücadele, gelişmekte olan ekonomilerde olduğu gibi Türkiye’de de öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığının altını çizdi.

“2022 YILINDA 1 MİLYON 955 BİN İSTİHDAM ARTIŞI KAYDEDİLMİŞTİR”

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin son yıllarda istihdam rakamlarında tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade ederek, “2022 yılı, hem işgücüne katılımın hem de istihdam artışlarının güçlü bir şekilde gerçekleştiği bir yıl olmuştur. Yıl genelinde 1 milyon 955 bin istihdam artışı kaydedilmiştir. Tarım sektörü hariç tüm sektörlerde istihdam artışı yaşanmıştır. Sanayi sektöründe 520 bin ve inşaat dahil hizmetler sektöründe 1 milyon 519 bin istihdam artışı gerçekleşmiştir. Yılın ilk altı ayında, Emekliliğe Hak Kazanma Şartlarına yönelik düzenlemelerin ve depremin olumsuz etkilerine rağmen net 220 bin istihdam artışı sağlanmıştır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...