Bakan Bolat, emlak ve oto satıcılarını uyardı: Fake hesapla fiyat yükselten yanacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakan Bolat, emlak ve oto satıcılarını uyardı: Fake hesapla fiyat yükselten yanacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla, fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaları ağır cezalandıracaklarını belirtti.

Konya’da düzenlenen İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Bakan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sıfır ve 2. el araçlar ile emlakta çok ciddi fiyat indirimlerinin başladığını, piyasanın ağustostan itibaren ciddi anlamda istikrara geçtiğini kaydetti. Bakanlık olarak piyasayı gözetleme, stokçuluk ve haksız işlemleri denetleyip cezalandırma yetkileri bulunduğunu, bunu da etkin şekilde yaptıklarını hatırlatan Bolat, 31 Ağustos’ta önemli bir yönetmelik çıkardıklarını dile getirerek “2 ay uygulama süresi verdik. 1 Kasım’da bu başlıyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla, fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaları ağır cezalandıracağız. Bunları yayımlayan ilan siteleri bu cezalardan sorumlu olacak. Buna göre programlarını, elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak, 1 Kasım’da yürürlükte olacak” uyarısında bulundu.

Bakan Bolat, emlak ve oto satıcılarını uyardı: Fake hesapla fiyat yükselten yanacak

CEZALAR ARTIYOR

Cezalar konusunda Torba Yasa’nın da hazırlandığını ifade eden Bolat, “Hazırlıklarımızı yaptık. Cezaları arttırıyoruz. Enflasyon belli. Kural ve yönetmeliklere aykırı davranan otomatikman cezaya uğrayacak. Bunu birkaç kere tekrar ederse geçici kapatma süresi gelecek” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...