Çiğ süte zam geldi! Yeni fiyatlar raflara yansıdı

Düzenleyen: / Kaynak: Dünya Gazetesi
- Güncelleme:
Çiğ süte zam geldi! Yeni fiyatlar raflara yansıdı

Ekonomi Haberleri  / Dünya Gazetesi

Çiğ sütün fiyatı serbest piyasada 12,5 liradan, 15 liraya yükseldi. Temsilciler, maliyet artışlarına rağmen fiyatların tutulduğu bir dönem olduğunu, şu anda böyle bir baskının olmadığı belirtiyorlar.

Türkiye gündeminin en önemli gündem maddelerinden birisi zamlar. Son dönemde Ticaret Bakanlığı'nın aldığı fahiş fiyat önlemleri ve kampanya çağrılarıyla zamların önüne bir nebze geçilse de raflardaki fiyatlar vatandaşları düşündürüyor.

SÜTE ZAM GELDİ

Son olarak çiğ sütün fiyatı serbest piyasada 12.5 liradan, 15 liraya yükseldi.  Çiğ süt fiyatlarındaki artış raflara yansıdı. Zincir marketlerde yer alan private label markalı 1 litrelik sütün fiyatı 21.5 liradan 24 liraya yükseldi. Sektör temsilcileri, 2,5 liralık zammın süt üreticilerinin fiyatı 15 liraya yükseltmesinden kaynaklandığını söylüyor. Ulusal Süt Konseyi'nin referans fiyatı ise 11 lira 50 kuruş olarak yer alıyor. 

ÇİĞ SÜTTE SORUN YOK

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, sektör temsilcileri, bugün çiğ sütte 15,5 lira talep edildiğini, bazı kooperatif başkanlarının da 15,5 lira ifade etmeye başlandığı söyleniyor. 15-20 güne süt arzında artışların başlanacağı bildirilirken, çiğ sütte sorun olmadığı belirtiliyor.

USK’nın tavsiye taban fiyatının yanı sıra serbest piyasada oluşan bir fiyatın olduğunu paylaşan temsilciler, öte yandan kaliteli süt için belli bir oranda yüzde 10 prim verilebileceğini aktarıyorlar. Temsilciler, maliyet artışlarına rağmen fiyatların tutulduğu bir dönem olduğunu, şu anda böyle bir baskının olmadığı belirtiyorlar.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Dünya Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...