Cumhurbaşkanlığı'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) açıklaması! 2018 Emeklilikte yaşa takılanlara müjde var mı?

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanlığı'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) açıklaması! 2018 Emeklilikte yaşa takılanlara müjde var mı?

EKONOMİ Haberleri

Son dakika... Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısı sonrası soruları yanıtladı. Kalın, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili MHP'nin vereceği teklif hakkındaki soruya yanıt verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantı sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında, EYT (emeklilikte yaşa takılanlarlar ) ile ilgili bir açıklama yaptı..

İşte Sözcü Kalın'a emeklilikte yaşa takılanlara dair sorulan soru ve Kalın'ın yanıtı:

SORU: Başta MHP olmak üzere muhalefet partileri emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmek için Meclis'e yasa teklifi verdi. Hükümet olarak olaya nasıl bakıyorsunuz? MHP'ye destek verecek misiniz?

Kalın: Bu konu bugün gündeme gelmedi. Şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok. Teklif geldiğinde Ekim ayında bakılır.

 

Ama bunun maliyeye üreteceği maliyeti de dikkate almak durumundayız. Bugün bu konu gündeme gelmedi, yarın da gündemimizde yok.

EYT SORUNU NEDİR?

08 Eylül 1999'da emeklilik yasasında değişiklik yapıldı. Bu tarihten önce 18 yaşında işe başlayan bir kadın 20 yılda ve 38 yaşında, erkek ise 25 yılda ve 43 yaşında emekli olabiliyordu.1999 yılında çıkarılan yasa ile emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 oldu. 1999'dan önce işe girmiş olanlar için de kademeli geçiş hükümleri kabul edildi. Buna göre;

Örneğin, 1970 doğumlu olan ve ilk defa 1990 yılında çalışmaya başlayan bir erkek yaş şartı olmasa 25 yıllık sigortalılık süresinin dolduğu 2015 yılında emekli olabilecekken, yaş şartı nedeniyle 52 yaşında, yani 2022 yılında emekli olabiliyor ve emeklilikte yaşa takılıyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...