Deprem bölgesinde kiralık araç fiyatları uçtu

- Güncelleme:
Deprem bölgesinde kiralık araç fiyatları uçtu

Ekonomi Haberleri

Felaket sebebiyle binlerce otomobil enkaz altında kaldı. Araç bulamayanlar kiralamaya yöneldi. Talebe bağlı fiyatlar yüzde 50 arttı. Ocak ayında günlüğü 1.000 lira olan bir sedan otomobil bugün 1.500 liraya kiralanıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Deprem bölgesinde binlerce araç enkaz altında kalınca vatandaşlar kiralık araçlara yöneldi. Bunu fırsat bilen bazı kiralama firmaları ise fiyatları artırdı. Kiralık otomobil fiyatları deprem öncesine göre yüzde 50 artış gösterdi. Örneğin ocak ayında günlük 1.000 lira olan Volkswagen Passat’ın fiyatı depremin hemen ardından 1.500 liraya yükseldi. Aynı şekilde Transporter panelvan minibüsün günlük kiralama bedeli 1.750 liraya çıktı.

Talebin fazla olması nedeniyle vatandaşlar da kendi araçlarını kiralamaya başladı. Yaşanan artış sosyal medyada tepkiye neden oldu. Vatandaşlar “Bazılarımız hâlâ araçlarda uyuyor. İhtiyaçlarımızı gidermemiz için araba şart. Ancak fiyatlar birden arttı. Devlet bu fırsatçılara müdahale etmeli” isyanında bulundu. Kiralık araç fiyatlarının arttığı illerin Kahramnmaraş, Hatay ve Adana olarak sıralandı. 

Deprem bölgesinde kiralık araç fiyatları uçtu
Yıkıcı depremlerde binlerce otomobil enkazda kaldı.  Araç bulamayanlar kiralamaya yöneldi. Fırsatçılar yüzünden günlük otomobil kirası 1.000 TL’den 1.500 TL’ye çıktı.

Kahramanmaraş’ta kiralık otomobil işi ile uğraşan Uğur Yavuz “Deprem nedeniyle piyasada araba kalmadı. Binlerce araç göçük altında kaldı. Burada hayat normale dönmeye başlamasıyla araba ihtiyacı doğdu. İnsanlar bayilerden araba almak istese bile 3 ay sonrasına gün veriliyor. Bu nedenle kiralık araçlara yöneldiler. Talep çok fazla. Durumu fırsata çevirip fiyat artıran da oldu. Hatta çevre illerden gelip araçlarını deprem bölgelerinde kiralayanla da var” dedi. Genel olarak büyük araçlara talep olduğunu söyleyen Yavuz “Minibüs ve panelvanlar kiralanıyor. İçinde kalanlar da oluyor, eşya taşıyanlar da oluyor” diye konuştu. 

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Sosyal medyada şikâyetini paylaşan Ramazan Avcı ise “Depremde evimiz yıkıldı, arabamız göçük altında kaldı. Çadırda yaşıyoruz. Araba burada en büyük ihtiyaç. Tüm işlerimizi onunla hallediyoruz. Yeni araba almak istesek bayilerde araç yok. Kiralamak istesek fiyatlar uçtu. 2 bin liraya günlük araç kiralayanlar var. İnsaf edin, bu durumda fırsatçılık yapılmaz” paylaşımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...