Deprem bölgesinde sağlığa erişim uygulamasının süresi uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem bölgesinde sağlığa erişim uygulamasının süresi uzatıldı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, deprem bölgesinde sağlığa erişim uygulamaları 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'taki biri 7,7 diğeri 7,6 olan peşpeşe iki depremle sarsıldı. Birleşmiş Milletler tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti.

11 ili etkileyen depremde yüzbinlerce vatandaş ise yıkılan veya hasarlı konutları nedeniyle yerlerinden oldu. Depremin üzerinden yaklaşık 9 ay gibi bir süre geçerken bölgedeki yaraları sarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Geçici barınma sorunu tamamen halledilirken kalıcı konutların yapımı için hummalı bir çalışma var. Bu kapsamda yıl sonuna doğru yapımı tamamlanan 50 bine yakın konut hak sahiplerine teslim edilecek.

On binlerce konut inşaatının bu denli hızla sürdürülmesi depremzede vatandaşları sevindirirken bölge halkı için yeni bir karar alındı.

SAĞLIĞA ERİŞİM UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,deprem bölgesinde sağlığa erişim için yapılan uygulamaların 30 Nisan 2024’e kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Vedat Işıkhan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, yaşamlarını daha kolay hale getirmek bizim en önemli gündem maddemiz. İnsanlarımız rahata kavuşana, şehirlerimiz tamamen imar olana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı" ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK HİZMETİ İÇİN KATILIM PAYI ALINMAYACAK

Sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşlar için katılım payı alınmayacağını söyleyen Işıkhan, şunları söyledi;

"Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde; Kurumla sözleşmeli sağlık sunucularına müracaat edilmesi ve doğal afet provizyonu alınması halinde Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden “ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi, tıbbi malzeme, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı alınmayacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...