Depremzedelere ÖTV'siz araç hakkı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremzedelere ÖTV'siz araç hakkı

Ekonomi Haberleri

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Ticaret Bakanlığı’na depremzedeler için ÖTV’siz araç alım hakkının verilmesi önerisinde bulundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, deprem bölgesinde birçok vatandaşın hem evini hem de otomobillerini kaybettiğini söyledi. NTV’ye konuşan Başkan Çinçin, Ticaret Bakanlığı’na depremzedeler için ÖTV’siz ara alım hakkının verilmesi önerisinde bulundu.

Çinçin, "İnsanlar kendi işyerini, evini ve azımsanmayacak rakamda kişi de binek otosunu veya ticari vasıtasını kaybetmiş durumda. Deprem felaketi yaşayanların yüzde 25'inde bu durum söz konusu. ÖTV'siz bir kereye mahsus araç alması konusunda çözüm bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Hatay'ın nüfusu deprem öncesinde 1 milyon 900 bin civarında olduğunu dile getiren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, “Şu an gönüllülerle birlikte toplam nüfusun 700 bin olduğu tahmin ediliyor. Bizim burada beklentimiz ve talebimiz kadın girişimcilere bir pozitif ayrımcılık istiyoruz. Tersine göçü kadınlar başta olmak üzere tekrar başlatmak gerek." diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...