Derin teknolojiye 17 milyon dolar

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Derin teknolojiye 17 milyon dolar

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kimya, enerji ve kompozit başta olmak üzere farklı sektörlerde 23 şirketi bünyesinde bulunduran Akkök Holding’in girişim sermayesi şirketi Akkök Next, Türkiye’nin ilk dikey derin teknoloji fonu 212 NexT’i kurdu.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Merkezi Lüksemburg’da bulunun fona Akkök Holding de 17 milyon dolarla yatırımcı oldu. 212 NexT ileri malzemeler ve yenilikçi derin teknoloji girişimlere daha erken ve tohum aşamasında yatırım yapacak. Hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak teknoloji çözümler kimyadan tekstile, ambalajdan enerjiye, otomotivden elektroniğe sektörleri dönüştürecek. Fonun birkaç yıl içerisinde ise 30 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedefleniyor.

Fon olarak daha çok yurt dışındaki girişimlere yatırım yapacaklarını belirten Akkök Holding CEO’su Gökşin Durusoy “Derin teknoloji girişimleri, başta imalat olmak üzere ana sanayiye getirdikleri çözümlerle ilgili sektörlerin önemli oyuncuları hâline geldi. 212 NexT’in de geleceği biçimlendiren girişimleri büyüterek geleceği şekillendirmede katkısı olacağına inanıyoruz. Günümüzde sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve ekonomik büyümenin ana meselelerinden biri hâline geldiğini biliyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sanayi 5.0 çerçevesi bu değişimi somutlaştırdı. Yeni teknolojilerle geleneksel sektörlerin dönüşümü hem karbon emisyonu, atık, su gibi sürdürülebilirlik sorunlarına çözüm olabiliyor, hem de verimlilik artışlarını sağlayarak ekonomik büyümeyi ve rekabet gücünü beraberinde getiriyor. 212 NexT ile dünyanın her yerinden, bu teknolojileri geliştiren girişimlere yatırım yapmayı amaçlıyoruz” dedi. 212 NexT’in Yönetici Ortağı Selin Arslanhan da “Türkiye’nin ilk dikey derin teknoloji fonunu hayata geçiriyoruz. 212 NexT, global girişimlere odaklanmasının yanı sıra, Türkiye ekosisteminde de önemli bir boşluğu kapatacak ve geleneksel sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...