Dev zincir market iflas bayrağını çekti! 92 mağazası kepenkleri indirdi, 15 bin çalışan işsiz kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dev zincir market iflas bayrağını çekti! 92 mağazası kepenkleri indirdi, 15 bin çalışan işsiz kaldı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pandeminin ardından tüm dünya küresel bir krizin eşiğine girmiş durumda. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaşlar dolar, altın ve petrol fiyatlarını tetiklerken üretim maliyetleri hızla arttı. Tedarik maliyetleri her geçen gün artarken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Almanya’da 92 mağazası bulunan Galeria Karstadt, iflas bayrağını çekti. Mahkemeye başvurdular, 15 bin çalışan işsiz kalacak.

Dünya genelinde hızla artan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Tedarik ve üretim maliyetlerindeki artış şirketlerin elini daraltırken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Son olarak gelen iflas haberi küresel piyasalarda tedirginlik oluşturdu. Almanya’da faaliyet gösteren Galeria Karstadt, iflas başvurunda bulundu. Dev marketin 92 şubesi apar topar kapatıldı. 15 bin çalışan işinden oldu. 

DEV ZİNCİR MARKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ 

Almanya’da faaliyet gösteren sağlayan Galeria (Karstadt Kaufhof), Essen bölge mahkemesinde iflas başvurusu yaptı. Bu başvuru ilk değil tam 3 kez yapıldı. Avusturya, Almanya ve İsviçre'de yüksek profilli projelere ve büyük alışveriş merkezlerine sahip iş insanı Rene Benko'nun kurucusu olduğu Signa'nın, geçen kasımda yaklaşık 5 milyar euronun üzerinde borçla iflas başvurusunda bulunmasının ardından geldi.

Dev zincir market iflas bayrağını çekti! 92 mağazası kepenkleri indirdi, 15 bin çalışan işsiz kaldı - 1. Resim

92 ŞUBESİ APAR TOPAR KAPATILDI! 15 BİN ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI 

Galeria, ilk iflas başvurusunu 2020 yılı Nisan ayında koronavirüs salgını döneminde yapmıştı. Bu başvurunun ardından ise 40 mağazasını kapatmak zorunda kalmış ve 4 bin kişi bu sebepten işsiz kalmıştı.

Bu son iflas başvurusu ile toplamda 92 şubesinin kapatılması ve 15 bin çalışanın işsiz kalması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...