Otoyol pidesi, Bodrum lahmacunu ile yarışıyor

- Güncelleme:
Otoyol pidesi, Bodrum lahmacunu ile yarışıyor

Ekonomi Haberleri

Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen bazı dinlenme tesisleri menü fiyatlarını bir anda iki katına çıkardı. Dört kişilik bir ailenin yolda yemek molası vermesi 1.000 TL’yi geçiyor. Porsiyon köfte 300 TL, pide fiyatı ise 250 TL’yi buluyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Bayram tatili için yola çıkanlar, dinlenme tesislerindeki fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Yol güzergâhındaki işletmelerin yeme içme fiyatlarını bir anda artırması tepkilere sebep oluyor. 10 Haziran’da, bilindik bir işletmenin bir küçük suyu 10 TL’ye satarken, bugün 20 TL’ye çıkarmış olması fırsatçılığı net şekilde ortaya koyuyor.

Dört kişilik bir aile, yol güzergâhındaki bir tesiste yemek yediğinde 1.000 TL civarında hesap ödemek durumunda kalıyor. Tüketici dernekleri ve sosyal medya şikâyet platformlarında konuyla ilgili birçok yorum bulunuyor. Vatandaşlar “Bodrum’daki lahmacun fiyatından önce, yoldaki pide fiyatına bakın”, “Otoyollar havalimanlarını geçti”, “10 gün önceki fiyatlar, şimdilerde ikiye katladı” gibi şikâyetlerde bulunuyor. 

“BEĞENMEYEN BAŞKA YERE!”

Görüş aldığımız bir dinlenme tesisi yetkilisi fiyat artışlarını kabul ederek “Bizler de bu dönemlerde para kazanabiliyoruz. Fiyat artırmamız normal. Türkiye’de her ürünün fiyatına zam geldi. İşletme giderleri; kira, çalışan ve vergi derken maliyetler yükseldi. Menülerimize zam yapmak zorunda kaldık. Her işletmenin kendi fiyat politikası var, fiyatı beğenmeyen başka bir işletmeye gidebilir” dedi. Fiyat artışlarının dönemsel olması sebebiyle ticari etiğe uygun olmadığını hatırlattığımız işletmeci “O zaman devlet gelip denetlesin” cevabını verdi.

4 KİŞİLİK YEMEK 1000 LİRAYI GEÇİYOR

4 kişilik bir aile yolculuk boyunca mola verdiği bir tesiste ortalama 500 ile 1.000 TL arasında harcama yapıyor. Her aile 
bireyinin yemek yemesi durumunda bu rakamlar daha da yukarı çıkıyor. Ortalama fiyat listesi ise şöyle: Küçük su; 10-15-20 TL, Çay; 15-20 TL, Çorba; 100-150 TL, Pide; 150-250 TL, az kavurma, az pilav ve salata menüsü, içecek ile birlikte 400 TL, Porsiyon köfte; 220-300 TL.

 TESİSLERLE ANLAŞMA İDDİASI

Öte yandan otobüs şirketleri ve şoförlerinin bazı dinlenme tesisleri ile anlaştığı ve özelikle buralarda durduğu ile ilgili iddialar da var. Bazı yolcular “İstanbul-Antalya yolculuğunda belli başlı tesislerde duruluyor. Burada fiyatlar çok yüksek. Şoförler bu tesislerle anlaşıyor. Başka bir tesiste veya benzin istasyonunda durmadığı için buralarda yüksek fiyattan alışveriş yapak zorunda kalıyoruz” diyor.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...