İnsanlar can, dinlenme tesisleri rant derdinde

- Güncelleme:
İnsanlar can, dinlenme tesisleri rant derdinde

Ekonomi Haberleri

Türkiye, depremzedeler için seferber olurken, soyguncular da işbaşında! Yollarda tırları çeviren soyguncuların ardından bazı dinlenme tesislerinin fahiş fiyatlarla depremzedelere yardıma koşan halkı soymaya çalıştığı görüldü

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye, tarihin en büyük deprem felaketlerinden biri ile boğuşurken, ceplerini doldurmak isteyen vicdansız fırsatçılar boş durmuyor. Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye intikal etmek isteyenler, yoldaki dinlenme tesislerinin fahiş fiyatlarını görünce isyan etti. 2 gündür sosyal medyada paylaşılan fiyatlar ve fatura vahim durumu ortaya koydu. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçerek bazı dinlenme tesislerine ceza kesti. Bolu-Ankara yolu üzerindeki K. Dinlenme Tesisleri fiyatları dudak uçuklattı. Yapılan paylaşımlarda, tesislerde; çorba, kuru fasulye ve salatadan oluşan menünün fiyatı 250 TL olarak görüldü. Aynı şekilde kuru fasulye, pilav ve tatlıdan oluşan bir başka menünün fiyatı ise 300 TL olarak paylaşıldı. 

İnsanlar can, dinlenme tesisleri rant derdinde

BİR ÇAY 30 TL’YE ÇIKTI

Konuyla ilgili yapılan yorumlarda “Deprem durumunda bile fırsatçılık yapanlara yazıklar olsun” “Tesisler tam dolu ama fiyatlar uçmuş” “Bir çorba 80 lira olur mu?” “bir çay için 30 TL aldılar” gibi şikâyetler yapıldığı görüldü. Bir diğer dinlenme tesisi olan ve Adana Hatay otobanında hizmet veren M. U. Dinlenme tesisinde ise 1 çayın 30 liradan satılması twitterda günden oldu. Başka bir tesiste ise 8 liralık kremalı bisküvinin 45 liradan, kremasız bisküvinin ise 41 liradan satışa çıkarıldığı görüldü. Vatandaşlar durumu fırsata çevirenlere isyan etti. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda yardım tırlarını çevirerek soymaya kalkan eşkıyalar ile yardıma gidenleri dinlenme tesislerinden soymaya kalkanların birbirinden farklı olmadığını dile getirdi. 

1,8 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, dinlenme tesislerindeki fahiş fiyat artışları ile ilgili harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Ülkemizde yaşanan büyük depremin ardından, deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yurdumuzun diğer bölgelerine gitmeye çalışan vatandaşlarımıza bir yol üzeri dinlenme tesisi işletmesinin fahiş fiyatla çorba satışı yaptığına dair sosyal medyada görüntüler yer almıştır. Ayrıca bu işletmeyle ilgili Bakanlığımıza çok sayıda şikâyet başvuruları ulaşmıştır. Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Bu minvalde Ticaret Bakanlığımızın denetimleri aralıksız devam etmektedir” denildi.

FİYATLARI KATLADILAR

 Deprem bölgesi için seyyar tuvalet, kuvöz, konteyner, çadır, yatak gibi ürünleri temin etmeye çalışan vatandaşlar fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Örneğin bir şirket, geçtiğimiz hafta 5 bin 500 TL’ye sattığı seyyar tuvaletler için yeni siparişlerden 14 bin TL talep ediyor. Kuvöz fiyatlarına bir gün arayla yüzde 30’a varan zam yapıldı. Fiyatlara yapılan yüksek zamların yanında siparişlerin temini için uzun bekleme süreleri veriliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...