Deprem felaketini fırsat bildiler... Virüslü yazılım içeren mesaja dikkat, hızla yayılıyor! Saniyeler içinde banka kartınızı sıfırlayabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem felaketini fırsat bildiler... Virüslü yazılım içeren mesaja dikkat, hızla yayılıyor! Saniyeler içinde banka kartınızı sıfırlayabilir

TEKNOLOJİ Haberleri

Art arda meydana gelen deprem felaketinin ardından Türkiye bir yandan enkaz altındakileri kurtarmaya bir taraftan da depremzedelere yardım etmeye çalışıyor. Ancak siber dolandırıcılar vatandaşların deprem hassasiyetini kullanarak virüslü yazılımları yaymaya çalışıyor. 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem tüm Türkiye’yi sarstı. Deprem bölgesine tonlarca yardım gönderilirken bir yandan da enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Depremin ardından Türkiye tek yürek olarak depremzedelere yardım etmeye başladı. Kimi insanlar ailesini ve yakınlarını kaybeden çocuklar için koruyucu aile başvurusu yapıyor, kimi vatandaşlar ise depremin ardından bölgeye nasıl yardımcı olabileceğini düşünüyor. Ancak kötü niyetli kişiler de iş başında.

'BANGKOK 8.5 DEPREM VİDEOSU' YALANINA SAKIN KANMAYIN!

Sosyal medyada dolaşan bir iddiaya göre, WhatsApp ve Telegram gibi popüler mesajlaşma platformları üzerinden kullanıcılara virüslü bir yazılım içeren bir mesaj gönderiliyor. Söz konusu mesajda Bangkok’da 8.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı ve bu depreme ilişkin bir video olduğu iddia ediliyor.

Bununla birlikte, siber güvenlik uzmanları bu tür bir mesaj alırsanız kesinlikle açmamanız gerektiğini ve link yer alıyorsa tıklamamanız eğer video ya da fotoğraf varsa da kesinlikle telefonunuza indirmemeniz konusunda uyarıyor.

Twitter’da bazı siber güvenlik hesapları bahsedilen spam mesaja ilişkin, “‘Virüs Yayan Bangkok 8.5 Deprem Videosu’ konulu sosyal kanallarda yayılan içeriklere itibar etmeyiniz. Söz konusu içerik 2017 yılından beri aslı olmayan bir kandırmacanın eseridir.” diyor.

Ayrıca siber güvenlik uzmanları, ‘Bangkok 8.5 büyüklüğündeki depremin videosu’ konulu mesajda yer alan linke tıklanması halinde virüslü fidye yazılımımın cihaza bulaşarak yüklü olan banka uygulamaları üzerinden kullanıcıların verilerini ve parasını çalacağını söylüyor.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...