Milyonlarca kişi virüslü uygulamaları indirmiş: Hemen silin!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonlarca kişi virüslü uygulamaları indirmiş: Hemen silin!

TEKNOLOJİ Haberleri

Dijital dünya hayatımızın vazgeçilmezi, banka işlemlerimizi, ticari faaliyetlerimizi ve günlük iletişim ihtiyaçlarımızı mobil uygulamalar üzerinden hallediyoruz. Ancak casus yazılım taşıyan tehlikeli uygulamalar telefonunuza sızıp kredi ve banka hesaplarınızı bile boşaltabilir. İşte tehlikeli uygulamalardan bazıları…

McAfee’nin siber güvenlik araştırmacıları, Android'in resmi uygulama mağazası Google Play Store’da 16 tehlikeli uygulama keşfetti. Google araştırmacılarının dikkatinden kaçmayı başaran bu uygulamaların reklamlarında virüs tespit edildi. 16 uygulama mağazadan kaldırılsa da toplamda milyonlarca kişi tarafından mobil cihazlarına indirildiği görüldü.

Siber güvenlikçiler, söz konusu uygulamaların ‘Clicker’ isimli kötü amaçlı yazılımı taşıdığını tespit etti. Bu 16 uygulamanın toplamda20 milyondan fazla indirildiği ortaya çıktı.

MASUM GİBİ GÖRÜNEN TEHLİKELİ UYGULAMALAR

McAfee güvenlik araştırmacılarının açıklamasına göre, bu uygulamalar görünürde faydalı uygulamalar. Bazıları el feneri uygulaması iken bazıları QR okuyucusu gibi üçüncü taraf yardımcı uygulamalar gibi ancak hepsi aslında virüs taşıyor. Bununla birlikte, aslında uygulamaların arka planında çalışmaya başlayan dolandırıcılık yöntemleri aracılığıyla çeşitli web siteleri ziyaret ediliyor ve sahte tıklamalar yapıyor. Böylece kullanıcının cihazı üzerinden bilgisi dışında ağ trafiği yapılıyor. 

Peki, bu sahte tıklamaların kullanıcıya zararı tam olarak ne? Virüsün arkasındaki kişiler bu tıklamalardan kazanç elde ederken, cihaz ise gereksiz ağ trafiği nedeniyle daha fazla güç tüketiyor.

İşte virüs taşıyan ve sahte reklam tıklamalarına yol açan tehlikeli 16 uygulama;

High-Speed Camera

Smart Task Manager

Flashlight+ (Paket Adı: kr.caramel.flash_plus)

달력메모장

K-Dictionary

BusanBus

Flashlight+ (Paket Adı: com.candlencom.candleprotest)

Quick Note

Currency Converter

Joycode

EzDica

Instagram Profile Downloader

Ez Notes

손전등 (Paket Adı: com.candlencom.flashlite)

계산기 (Paket Adı: com.doubleline.calcul)

Flashlight+ (Paket Adı: com.dev.imagevault)

Eğer bu uygulamalardan birini bile Google Play Store’dan kaldırılmadan önce cihazınıza yüklediyseniz hemen silmenizi tavsiye ediyoruz. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...