Dolar hız kesse de durmuyor! Yeni günde rekor tazeledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar hız kesse de durmuyor! Yeni günde rekor tazeledi

Ekonomi Haberleri

Rekor üstüne rekor kıran döviz kurları yeni günde hız kesse de durmuyor. Yeni güne sakin başlayan dolar ve euro rekor tazeledi.

Döviz kurları, Merkez Bankası'nda beklenen değişiklik ve 22 Haziran'da yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde dün rekor üstüne rekor kırdı. Dolar 23 TL'yi, Euro ise 25 TL'yi aştı.  Atak üstüne atak yapan döviz kurları yeni güne sakin başladı.

DOLAR REKOR TAZELEDİ

Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru dün yüzde 7-8'e yakın bir yükseliş gösterdi. 23 TL'yi aşan dolar kuru yeni günde hızını kesti. Kapanışı 23,25’ten yapan Dolar/TL gece saatlerinde 23,71 ile tüm zamanların zirvesine çıktı. Bu sabah saat 09.00 sularında 23,37 TL'den işlem görüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da 23,29 liradan alınan dolar 23,5740 liradan satılıyor.  Dolar bir haftada yüzde 11, bir ayda yüzde 12 ve bir yılda yüzde 25 oranında yükseldi.

Dolar hız kesse de durmuyor! Yeni günde rekor tazeledi

EURO YENİ GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dolar/TL'de olduğu gibi Euro'da da yükseliş sürüyor. Kapanışı 24,94’ten yapan Euro/TL uluslararası piyasalarda 26 TL'yi aşarak rekor tazeledi. Anlık olarak yüzde 2’ye yakın yükselişle işlem gören Euro, 25,40 seviyesinde seyrediyor. Euro kurunda haftalık artışı yüzde 13, aylık yüzde 14, yıllık yüzde 27’ye ulaşmış durumda.

Euro Kapalıçarşı'da ise 24,9870 liradan alınan euro ise 24,9890 liradan satılıyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...