Dolarda düşüş sürüyor: 11 liranın altına indi

Düzenleyen:
Dolarda düşüş sürüyor: 11 liranın altına indi

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde TL'yi koruma hedefini açıklamasının ardından dolar ve euro'da hızlı bir düşüş yaşanmıştı. Bugün itibariyle kurdaki hızlı düşüş sürerken dolar 11 liranın altına gerileyerek 16 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Euro'da doları takip ederek son bir ayın en düşüğü olan 12 sınırına indi.

Dolar kuru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemine geçildiğini açıklamasıyla 4 gündür üst üste sert düşüşler yaşıyor.

Kur bugün yüzde 12 değer kaydederek en düşük 11 liranın altına geriledi ve en düşük 10,53 seviyesini gördü. Euro TL ise 12 sınırında hareket ediyor.

Analistler dolar kurunda 10,00 TL seviyesinin bu haftanın en yakın desteği olarak izlendiğini ifade ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, ''Döviz kurunda köpük bir fiyatlanma vardı. Bu balon patladı ve ciddi bir düşüş yaşandı. 10 ve 9,60 seviyesi normal bir seviye. Şu an normalin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Dolar kurundaki ve piyasalardaki normalleşme devam ettikçe yabancı para birimlerindeki gerilemenin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Teknik olarak konuşmak gerekirse dolar TL kurundaki 12,50 seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Aşağı doğru kırılmalarda 10 TL belki ocak ayı içerisinde 9,65 seviyesine kadar bu süreç devam edebilir'' ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...