Dünyaca ünlü dev banka iflasın eşiğinde! Finansal zorluklar krize sürükledi

Düzenleyen: / Kaynak: REUTERS
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü dev banka iflasın eşiğinde! Finansal zorluklar krize sürükledi

Ekonomi Haberleri  / REUTERS

Pandemiden sonra birçok şirket ekonomik krizle karşı karşıya kalmış durumda. Özellikle Avrupa’daki Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu’da yaşanan İsrail-Filistin çatışması küresel ekonomik krizlere neden olmuş durumda. Bu zorlu şartlara dayanamayan ABD’li dev banka New York Community Bancorp iflasın eşiğine dayanmış durumda. Dev bankanın hisseleri sert bir düşüş görmesinin ardından kısıtlama kararı getirildi.

ABD’nin öncü finansal kuruluşlarından olan New York Community Bancorp bankası, küresel ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Bankaların hisseleri sert düşüş gösterirken bu durum Moody’s tarafından kredi notunun düşürülmesine yol açtı. 

Community Bancorp, Pazartesi gününde hisselerinde ufak bir yükseliş gösterdi ancak bu krizin önüne geçemedi. 

ABD’Lİ DEV BANKA İFLASIN EŞİĞİNDE 

New York Community Bancorp’un (NYCB) hisseleri geçtiğimiz hafta emlak kredilerine bağlı olarak sert bir düşül gösterdi. NYCB hisseleri seans başında %7'den fazla yükseldikten sonra %0,2 düşüşle 4,89 dolardan kapandı.

Dünyaca ünlü dev banka iflasın eşiğinde! Finansal zorluklar krize sürükledi

HİSSELERİ ÇAKILMIŞ DURUMDA 

Dev banka, ABD ticari gayrimenkul sektörüne bağlı olarak kredilerinde üç ayda sürpriz bir şekilde düşüş yaşadıklarını ifade etti. Bunun önüne geçilebilmesi için ise 31 Ocak'tan itibaren yatırımcı güvenini artırmanın yollarını arayacaklarını belirttiler. 

Dünyaca ünlü dev banka iflasın eşiğinde! Finansal zorluklar krize sürükledi

1977 YILINDAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Banka, varlıklarını 100 milyar doların üzerine çıkaran satın almalar sonrasında daha sıkı sermaye gereksinimlerine uymak amacı ile rezervlerini artırmayı planladığını açıklamıştı. Bu duyuru sonrasında, bankanın hisse senedi değeri ortalama yüzde 60 düşüşle 1997 yılından bu zamana kadarki en düşük seviyeye geriledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: REUTERS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...