Dünyada Barbie çılgınlığı: 1 milyar dolar hasılatı geçti

- Güncelleme:
Dünyada Barbie çılgınlığı: 1 milyar dolar hasılatı geçti

Ekonomi Haberleri

Dünyada âdeta Barbie çılgınlığı yaşanıyor. Oyuncak sektörünün tartışmasız en ünlü karakterlerinden biri olan Barbie, kendine özgü tarzı, zengin aksesuarları ve etkileyici koleksiyonlarıyla çocukların yanında yetişkinlerin de kalbini kazanmaya devam ediyor.

21 Temmuz’da gösterime giren Barbie, dünya çapında gişe bilet satışlarında 1 milyar doları aştı. Christopher Nolan imzalı “Oppenheimer”ı geride bırakarak gişenin zirvesine yerleşen “Barbie” filmi, ABD ve Kanada’da 459 milyon dolar ve yurt dışından 572,1 milyon dolar hasılat yaparak toplam 1,0315 milyar dolar hasılat elde etti.

Barbie çılgınlığı e-Ticaret satışlarına da yansıdı. Trendyol’un verilerine göre vizyondaki filmin dünyanın en bilinen oyuncakları arasında gösterilen Barbie oyuncak satışlarını arttırdığı gibi, moda, güzellik ve dekorasyon sektörlerinde de satış patlaması yaşanmasına neden oldu. Trendyol’daki Barbie oyuncakları ve Barbie temalı ürünlerde önceki aylara göre toplam üç kat satış artışı gerçekleşti. Barbie oyuncakları iki günde tükenirken en çok satan Barbie ürünleri Barbie Chelsea’nin Karavanı, Barbie Balerin Bebekler ve Barbie Deniz Kızı oldu. Barbie; oyuncak kategorisinde Trendyol’un verilerine göre 2023 yılında yaklaşık 53 bin adet satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Barbie’nin Rüya Evi 17 bin adet satış rakamıyla Barbie sevenlerin yıldızı olarak dikkatleri üzerine çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...