Emekli aylığı ne kadar olacak? Masada 2 formül var: İşte beklenen maaş

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
- Güncelleme:
Emekli aylığı ne kadar olacak? Masada 2 formül var: İşte beklenen maaş

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Emeklilerin Ocak ayının yaklaşması ile birlikte zam heyecanı artmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklileri rahatlatacak formüller geliştirdik açıklaması beklentileri yükseltti. En düşük emekli aylığı ne kadar olacak, masada hangi formüller var? İşte masadaki formüller...

Türkiye'de milyonlarca emekli Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte gözünü yapılacak zamlara çevirmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız" sözleri emeklileri heyecanlandırdı ve 16 milyon emekli Ocak 2024 zammı için bekleyişe geçti.

MASADA 2 FORMÜL VAR

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, masada  emeklilerin hem kök aylıkları yükseltilecek hem de 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı yükseltilecek formüller var.

Birinci formülle refah payı ile oransal bir artışla enflasyonla birlikte emeklilere ilave zam yapılmış olacak

İkinci formüle göre kök aylıklara seyyanen zam yapılacak.

En düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkarılmasına karşın 6 milyona yakın emeklinin kök aylığı bu tutarın altında kaldı. En düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli bir artışa gidilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.

Emeklilere yapılacak refah payıyla yapılacak iyileştirme bütçe çalışmaları sonucunda netleşecek.

Emekli aylığı ne kadar olacak? Masada 2 formül var: İşte beklenen maaş

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bu yıl yüzde 114'ün üzerinde artışla 3500 liradan 7500 liraya çıkan en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Bugün itibariyle yaklaşık 6 milyon emekli 7500 lira alırken önemli bölümünün kök aylığı bu tutarın altında bulunuyor.

En düşük emekli aylığında artış için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Kök aylık üzerinden mi yoksa kademeli bir artış mı yapılacağı gelecek günlerde netleşecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...